Preskočite na glavni sadržaj

"Krava na Mjesecu" premijerno u Kazalištu lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) premijerno će 18. veljače izvesti predstavu "Krava na Mjesecu", u režiji Ivana Kristijana Majića, nastalu u koprodukciji s Budimpeštanskim kazalištem lutaka, prema istoimenom animiranom filmu Dušana Vukotića. 
vrijeme: 18.02.2011.
mjesto: ZKL, Zagreb
url: http://www.zkl.hr/
To je prva koprodukcijska suradnja ZKL-a i Budimpeštanskog kazališta lutaka, središnjeg mađarskog lutkarskog kazališta, s ciljem istraživanja jezika lutkarstva, sličnosti i razlika u poetikama dvaju velikih nacionalnih lutkarskih kazališta, stoji u najavi zagrebačkog kazališta.

Polazište za tu lutkarsku predstavu namijenjenu najmlađoj publici bio je Vukotićev proslavljeni anmirani film iz 1959., priča o djevojčici koja želi stati na kraj zadirkivanju, pa izgradi raketu kojom bi jednog dječaka poslala na Mjesec. Kako su u strahu velike oči, za dječaka i najobičnija krava postane nešto strašno, opasno izvanzemaljsko čudovište.

Dizajn lutaka i scenografiju napravio je Wunder Judit, glazbu Vibor Čerič, a dramaturgiju Livia Dobak. Glume Petar Konkoj i Borbala Koradi.

Predstava "Krava na mjesecu" praizvedbu je imala u studenom prošle godine u Mađarskoj, izvodi se na mađarskom i hrvatskom jeziku i važan je korak u razvoju kulturne suradnje dviju zemalja koje veže duga zajednička tradicija, ističe se u obavijesti ZKL-a.

(Hina)