Preskočite na glavni sadržaj

A Table! - kratki solo Alix Soulié

Kratki solo 'A Table!' francuske umjetnice Alix Soulié (Compagnie Anomaliques, Francuska) održat će se u srijedu, 6. travnja, u predvorju Zagrebačkog plesnog centra, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 06.04.2011. u 19 sati
mjesto: Zagreb, predvorje Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info
Žena i stol glavni su protagonisti ovog sola u kojem je igra u službi emocije i osjećaja. Tijelo je predano i angažirano u potpunosti, dok mu je glavni simbolički partner stol. Taj će se stol transformirati te omogućiti izvođačici izvedbu tehnika akrobatskog pokreta uz prikaz različitih scena.

Alix Soulié - Glumica, akrobatkinja, redateljica. Dosad je radila kao glumica te odigrala dvadesetak uloga čiji su umjetnički direktori bili: Robert Angebaud, Pierre Debauche, Françoise Danell, Philippe Fenwik i Carole Bouillon. Režirala je sedam  predstava te nekoliko glazbenih predstava na temu obitelji, te dvije predstave namijenjene mladoj publici. Obrazovanje je stekla u Ecole Supérieure D’Art Dramatique Pierre Debauche, a dodatno se usavršavala u školi Le Lido (Škola cirkuskih umjetnosti u Toulouseu). U sklopu festivala  'Festival international de l’Acteur' surađivala je sa sljedećim umjetnicima: Claire Heggen, Alfredo Iriarte, Javier Swedzky, Alain Mollo, Habib Naghmouchin.

Realizirano u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu, uz potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples.