Preskočite na glavni sadržaj

Uspjeh Tvrtka Emanuela Galića na natjecanju u Italiji

Tvrtko Emanuel Galić, student 1. godine violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Leonida Sorokova, ostvario je značajan uspjeh na 11th European Grand Prize of Music 'Mendlessohn Cup!' u Italiji, održanom od 30. ožujka do 3. travnja.
vrijeme: 06.04.2011.
prijava: 17.01.2010
mjesto: Rijeka, Croatia
url: http://www.ri-karneval.com.hr/
 

Tvrtko Emanuel Galić osvojio je prvu nagradu u svojoj skupni – solo instrument - sa 98 od ukupno 100 bodova, Posebnu nagradu „GIOCONDA DE VITO“ kao najbolji solo instrumentalist te Posebnu nagradu publike   „CITTA DI TAURISANO"

Uz novčanu nagradu, Tvrtku će imati priliku svirati na nizu koncerata u Italiji u sljedećoj sezoni.

 

Tvrtko Emanuel Galić (Tübingen, Njemačka, 1993.) prvu poduku iz violine primio je od oca Petra, graditelja violina, te očeve sestre Julije, učenice Ingolfa Turbana. Po preseljenju u Hrvatsku, godine 2002. nastavio je učiti violinu kod Armina Sešeka u Ljubljani, od 2006. kod Marine i Leonida Sorokova u Beču i Zagrebu, te od 2007. kod Davora Philipsa na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Trenutno je student 1. godine Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu u klasi Leonida Sorokova. Redovno nastupa na Muzičkoj akademiji Weija Tsina Fue u Tübingenu te sudjeluje na tečajevima komorne glazbe Ensembles vacances u istom gradu. Tijekom školovanja polazio je tečajeve Julije Galić, Dore Schwarzberg, Eugenea Sarbua, Armina Sešeka, Marine i Leonida Sorokova. Osvojio je 2. nagradu na regionalnom izboru Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Velikoj Gorici 2008. te 3. i posebnu nagradu za najbolju izvedbu capriccia na Međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi - Etide i skale u Zagrebu 2009. godine. Pobjednik je 11th European Grand Prize of Music „Mendlessohn Cup!" te dobitnik posebnih nagrada koje se dodjeljuju u okviru istog natjecanja.