Preskočite na glavni sadržaj

U kolovozu drugi Filmforumzadar

Drugo izdanje festivala Filmforumzadar staviti će u prvi plan europske koprodukcije (European Co-Productions), a održat će se na atraktivnim gradskim lokacijama Zadra od 23. do 30. kolovoza 2011. 
vrijeme: 23.08.2011.
mjesto: Zadar
url: http://www.filmforumzadar.com
Glavnom programu, odnosno europskim koprodukcijama i dokumentarnom filmu, ovoga se ljeta pridružuje i program kratkoga filma, te transmedia i crossmedia sekcija, odnosno o kreiranju filmskih svjetova koji rastu preko više medijskih platformi. Također, ove se godine otvara i novi popratni program Klasici na Jadranu koji je posvećen filmovima, osobnostima, žanrovima, filmskim arhivima i državama, a podsjeća na radove iz prošlosti.
 
Od osnivanja festivala osnovna ideja je jačanje i formiranje kreativne industrije u Zadru, postavljanja Zadra i okolice na mapu filmskih lokacija, te podržavanje europske koprodukcije.
 
Natječaj
 
Filmforumzadar raspisuje i Natječaj za sudjelovanje u konkurenciji europske koprodukcije, dokumentarnog i kratkometražnog filma koji će biti otvoren od 13. svibnja. Uvijeti prijavljivanja će biti objavljeni na webstranici festivala

Filmforumzadar – službeni partner Producers Networka na "Marche du Film"  u Cannasu                               u Cannesu

“Filmforumzadar”, prvi festival europske koprodukcije, ove je godine, pored institucije Eurimages i mnogih drugih mjerodavnih filmskih ustanova iz cijeloga svijeta, prvi hrvatski filmski festival koji je službeni partner Producers Network (Mreže producenata) na "Marche du Film" u sklopu festivala u Cannesu. Producers Network je program koji okuplja više od 500 svjetskih producenata, koji potiče i stimulira međunarodne filmske koprodukcije. Partnerstvo s ovom jakom producentskom mrežom, u sklopu najznačajnijeg događaja međunarodne filmske industrije Marche du film na festivalu u Cannesu, idealno je mjesto za promociju Zadra kao filmske lokacije i njegovog festivala Filmforumzadar. U sklopu partnerstva sa Producers Networkom, Filmforumzadar organizira prezentaciju na koju su pozvani profesionalci iz međunarodne filmske industrije odnosno distributeri, urednici, direktori fondova, producenti i drugi.
 
O osnivaču
 
Osnivač Filmforumzadra je Sergej Stanojkovski sa produkcijskom kućom Avvantura d.o.o. , a suorganizatori festivala su grad Zadar, glavni partner je Ilirija d.d. Sergej Stanojkovski magistrirao je režiju i dokumentarni film na filmskoj akademiji FAMU u Pragu, a radi u Njemačkoj i Hrvatskoj. Također je predavao AV-Medije i Film na fakultetima u Darmstadtu i Oldenburgu. Član je njemačkog udruženja redatelja i francusko-njemačkog filmskog skupa "Les rendez-vous franco-allemands du cinema".