Preskočite na glavni sadržaj

Humanitarna izložba Tomislava Ostrmana

Danas, 19. svibnja, u 20 sati, u galeriji Zaklade na zagrebačkom Trg Bana jelačića, otvara se izložba humanitarnog karaktera 'Zvižduk iz Hrvatske / koga to uopće zanima?' akademskog slikara Tomislava Ostrmana.
vrijeme: 19.05.2011. 20,00
mjesto: Zagreb; GalerijaZaklade, Trg Bana Jelačića 12,
url: http://www.humanitarna-zaklada.hr
Biti će izloženo deset velikih slika sa već prepoznatljivom morskom tematikom. Izložbu će otvoriti Zvonimir Milčec, autor knjige 'Zvižduk z bukovca'. Sav prihod prikupljen od prodaje slika biti će namijenjen za pomoć djeci Hrvatske.

Tomislav Ostrman rođen je 1978. u Zagrebu. Studirao je Pravni fakultet a završio College for visual arts u Ljubljani u klasi prof. Darka Slaveca. Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a i LIKUM-a. Do sada je imao mnogo zapaženih izložbi od Zagreba do New Yorka. 2008. godine izdana mu je prva monografija. Kroz svoje stvaralaštvo istražuje neverbalnu komunikaciju,semiotiku i prirodni fenomen zviždanja koje je pretočio i utjelovio u priču koja se zove 'Kraljevstvo fućkalica'-čudesna zemlja pozitive . Glavni lik te priče -mornar nazvan ' fućkalica/whistl' predstavlja homo ludensa.