Preskočite na glavni sadržaj

Tribina s Jasnom Šamić u Splitu

U organizaciji Udruge Kurs, u četvrtak, 1. rujna s početkom u 19 sati, u Društvu hrvatsko-francuskog prijateljstva u Splitu, održat će se tribina bosansko-francuske spisateljice, redateljica i znanstvenica Jasna Šamić.
mjesto: Split; Društvo hrvatsko-francuskog prijateljstva,Marmontova 3
Nakon projekcije njezinog novog dokumentarca 'Spavati blizu neba - uspomena u pokretnim slikama'( Coucher auprès du ciel – un souvenir mis en images) koji govori o preminulom francuskom piscu Bernardu Lambertu i vezama Francuske i BiH. moderator Jasen Boko s autoricom će razgovarati o njezinom djelu, ali i o životu između Pariza i Balkana, suvremenoj literaturi.

Jasna Šamić, bosanska i francuska spisateljica, kako se sama predstavlja, odrasla je u Sarajevu, a od 1977. živjela je na relaciji Sarajevo- Pariz. Danas uglavnom živi u Parizu kao samostalni umjetnik.

Diplomirala je na sarajevskom Filozofskom fakultetu, orijentalne jezike i književnosti (turski, apraski i perzijski), te  magistrirala iz oblasti opće lingvistike i turkologije. Doktorirala je na Sorbonnei iz sufizma i povijesti Balkana i objavila je tridesetak knjiga svih književnih rodova od poezije i drame do znanstvenih radova.  Režirala je u sarajevskim i pariškim kazalištima, snimala dokumentarce, postavljala izložbe i zaradila uglednu Stendhalovu  nagradu 2008.