Preskočite na glavni sadržaj

U Opatiji izložba fotografija Krakowa

Izložba suvremenih fotografija poljskog grada Krakowa na kojoj je izloženo oko 30 fotografija poljskih umjetnika otvorena je u nedjelju, 4. rujna, u opatijskom hotelu 'Mozart.'
vrijeme: 04.09.2011.
mjesto: Opatija
Izložba fotografija Krakowa nastala je na osnovi rada Zaklade za promicanje kulture grada Krakowa, koja je osnovana početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Glavni cilj te zaklade je promocija Krakowa, njegove kulture, znanosti, umjetnosti, povijesti, tradicije i običaja. U sklopu rada Zaklade svake godine održava se natječaj fotografije 'Portret grada', na kojemu sudjeluju profesionalni fotografi, ali i amateri. Posvećen je ljepoti Krakowa i ljudima koji u njemu žive. Najuspješniji radovi prikazuju se na izložbama u cijelom svijetu. Slična izložba bit će uskoro otvorena u Zagrebu u Gradskoj kavani te na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Na otvorenju izložbe bili su veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj Wieslaw Tarka i počasni konzul Poljske u Hrvatskoj Amir Muzur.

Veleposalnik Tarka je u razgovoru s novinarima podsjetio na, kako je rekao, ambiciju da Hrvatska završi pregovore za ulazak u Europsku uniju za vrijeme poljskog predsjedanja EU. Dodao je da će poljski premijer u sredini rujna posjetiti Hrvatsku te da će taj posjet uglavnom biti posvećen europskim procesima.
(Hina)