natječaj, djeca, mladi

Likovni natječaj za učenike srednjih i osnovnih škola


prijava: 08.11.2010..
mjesto: Zagreb
organizator: Festival o pravima djece

Povodom obilježavanja 21. godišnjice Konvencije o pravima djeteta, Festival o pravima djece raspisuje likovni natječaj u novim medijima za učenike osnovnih i srednjih škola na temu Tko sam ja? / Tko smo mi?Rok prijave je 8. studeni.

Drage učenice, dragi učenici, poštovane učiteljice, učitelji i nastavnici, ovim natječajem vas pozivamo da kroz nove medije podijelite s javnošću priču o tome kako žive djeca i mladi u Hrvatskoj. Izbor vaših slika -fotografija ili digitalnih ilustracija -bit će predstavljen, kroz različite formate, tijekom Festivala o pravima djece u Muzeju suvremene umjetnosti, 18-21. studenoga ove godine.
 
Slike u digitalnim formatima pošaljite na adresu
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika,
Trg žrtava fašizma bb, 10 000 Zagreb, s napomenom  'Za likovni natječaj Tko sam ja?/Tko smo
mi?'
najkasnije do ponedjeljka, 8. studenoga 2010.
 
Format: tiff, jpg, gif, psd, eps ili ai
Rezolucija: minimalno 300 dpi
Nosač: CD ili DVD
Dokument sačuvati pod nazivom: prezime-ime_nazivrada ili imegrupe_nazivrada *
 
* u slučaju dugog naziva, dokument sačuvati pod skraćenim, puni naziv navesti u priloženom tekstualnom dokumentu. U selekciji radova koji ce biti prikazani na Festivalu sudjeluju: Nada Beroš, viša kustosica i voditeljica projekta Edukacija MSU, Josip Zanki, vizualni umjetnik i predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Iva Kovač, vizualna umjetnica i kustosica PM Galerije, Gorana Dojćinović, voditeljica komunikacija Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Želja nam je ovim natječajem istovremeno podsjetiti na pravo i jednaku priliku svakog djeteta i mlade osobe za progovaranje o sebi, svojim idejama, željama, neposrednom okruženju i drugome što smatra relevantnim, kao i potaknuti ih na izražavanje u novim medijima s kojima se svakodnevno susreću te tako proširiti pojam kreativnosti koji se stječe kroz obrazovanje na satovima likovne kulture.
 
Festival o pravima djece organiziraju Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Hrvatski filmski savez, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti i kinoprikazivačem Blitz-Cinestarom.
Sve dodatne upite šaljite na: pm@hdlu.hr

(M.K., 29.10.2010)