Preskočite na glavni sadržaj

de Appel – poziv na kustoski program

Kustoski program umjetničkog centra de Appel pokrenut je 1994. godine, a mladim kustosima omogućuje stjecanje novih iskustava i vještina, koje se mogu shvatiti kao instrumenti za poboljšanje razvoja profesionalne karijere. Rok prijave za kustoski program 2012-2013 je 16. siječanj 2012.
prijava: 16.01.2012
mjesto: Amsterdam, Nizozemska
url: http://www.deappel.nl
U sadašnjem obliku, osmomjesečni kustoski program postoji od 2006. godine, s preoblikovanim kurikulumom i povećanim krugom mentora. Obuhvaća gusti program seminara, radionica, ekskurzija (uključujući trotjedni istraživački put u destinaciju izvan zapadne Europe), praktične zadatke te susrete s umjetnicima i stručnjacima iz svijeta umjetnosti.

Program obraća pažnju na povijest organiziranja izložbi, različite kustoske prakse, izgradnju institucija i projektni menadžment. Program karakterizira specifični fokus na 'kuriranje u proširenom polju', koje se istražuje kroz polaritet između freelance i institucionalnog kuriranja te osjećaja kontekstualno osjetljivog kuriranja.

Program počinje 20. kolovoza 2012. i traje do svibnja 2013. Na temelju primljenih dokumenata odabire se 12 kandidata. Ti će kandidati biti pozvani u Amsterdam, u drugom tjednu ožujka, na intervju s međunarodnom komisijom, koja će odabrati 6 sudionika.

Svi kandidati koji neće biti odabrani za intervju, primit će službeno pismo putem e-maila u 3. tjednu veljače 2012. Obzirom na veliki broj prijava, neće se provoditi daljnja korespondencija o rezultatima.

Za prijavu potrebno je poslati:
- motivacijsko pismo s naznakom osobne motivacije za sudjelovanje u programu te očekivanja;
- prijedlog projekta (maksimalno 4000 riječi, cca 8 str. A4) uključujući: koncept i lokaciju projekta (glavni fokus, objašnjenje konteksta i značenja), umjetnike koji će sudjelovati (uključujući i neki slikovni materijal), realistični budžet, plan za komunikaciju s publikom (nije obavezno);
- životopis, uključujući opsežni opis relevantnog radnog iskustva;
- dvije pisane reference (bivših) mentora, profesora ili poslodavaca, na engleskom.

Prijava se šalje digitalno na Cp-applications@deappel.nl