Preskočite na glavni sadržaj

'Nafta' ili 'Matrica znanja' u HKD-u na Sušaku

'Nafta' ili 'Matrica znanja' u HKD-u na Sušaku
Brazilsko-hrvatska koprodukcija 'Nafta' ili 'Matrica znanja', plesačko-koreografskog para Ane Catarine Vieire i Angela Madureire, govori o ‘crnom zlatu’ – koje gotovo da postaje bitnije od svog ‘zlatnog’ brata. Predstava će biti izvedena u četvrtak, 12. siječnja, s početkom u 20 sati, u riječkom Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.
vrijeme: 12.01.2012. 20 h
mjesto: Rijeka; Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Strossmayerova 1
url: http://www.drugo-more.hr/

U vrijeme ekonomskih kriza kao što je ova kojoj kraj vide samo mešetari ljudskim sudbinama i glasovima, dok dežurni katastrofičari prognoziraju svijetu ni dvostruko dno neće pomoći, ekonomija je druga po važnosti ‘ona riječ’. Prva je, naravno, još uvijek ali u sve većoj panici, nafta. Nafta je svjetska tema, pa je i predstava koja je u koprodukciji udruge Drugo more i festivala Perforacije zaslužila tako zvučno ime. Riječ je o projektu brazilskih koreografa Ane Catarine Vieire i Angela Madureire temeljenog na povijesnim referencama, poput već pomalo zaboravljene priče o riječkoj rafineriji, preko kojih se bave temama ekonomije i ekologije, na razmeđi kojih stoji ponekad i puko preživljavanje. Uronjenost u kontekst, na čemu inzistira ova koprodukcija, povezuje iskusne brazilske umjetnike sa skupinom pet suvremenih plesača iz Rijeke.

Ana Catarina Vieira i Angelo Madureira brazilski su plesačko- koreografski par čija suradnja traje više od desetljeća.

O njezinoj uspješnosti i učinkovitosti svjedoči trinaest produkcija, od kojih su pojedine ovjenčane i brojnim nagradama, kako latinoameričkim tako i europskim. Jamac kvalitete ovog izuzetnog dua leži i u isprepletenosti klasičnog baleta i suvremenih tehnika, što upotpunjuje njihov i autorski i pedagoški profil.

Koreografi: Ana Catarina Vieira i Angelo Madureira / Izvođači: Jorge Correa Bethencourt, Vladimir Ježić, Marko Kalc, Tanja Kalčić, Martina Rukavina i Nives Soldičić / Glazba i zvuk: Josip Maršić i Zoran Medved / Dizajn svjetla: Juliana Augusta Vieira i Saša Fistrić / Kostimografija: Jasna Bajlo / Dizajn: André von Ah / Projektna ideja: Zvonimir Dobrović, Velid Đekić i Davor Mišković / Produkcija: Perforacije, Drugo more


Cijena ulaznice:
- 30kn
- 20kn đaci i studenti
rezervacije na: ivana@drugo-more.hr