Preskočite na glavni sadržaj

Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže

U četvrtak, 9. veljače, u 19 sati, u kino dvorani Kinokluba 'Zagreb' na Trgu žrtava fašizma 14, održat će se uvodno predavanje 'Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže'. Tijekom radionice polaznici će steći mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postati članovima Kinokluba 'Zagreb'.
vrijeme: 09.02.2012. 19 h
mjesto: Zagreb; Kinoklub 'Zagreb', Trg žrtava fašizma 14
url: http://www.kkz.hr/
 
'Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže' je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu cijeli proces, sve produkcijske i postprodukcijske faze izrade filma. Od ideje, scenarija, preko snimanja filma do montaže zvuka i slike u konačni proizvod koji se naziva film.  

Radionica se sastoji od tri osnovna djela:    • režija, scenarij  • kamera, rasvjeta   • montaža 

Svaki dio ima svog posebnog specijaliziranog predavača, tako da prvi dio  - scenarij i režiju, predaje Mladen Burić, diplomirani redatelj i predsjednik Kinokluba 'Zagreb', koji je sa svojim filmovima sudjelovao na većem broju festivala i revija. Kameru i rasvjetu predaje Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, poznat i po režiji RTL-ove 'Policijske patrole', dok montažu predaje Staša Čelan koji je zaslužan za montažu dva dugometražna filma 'Da mi je biti morski pas' Ognjena Sviličića i 'Oxygen 4' Slobodana Jokića (Dan Oki).

Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi 82-godišnjeg Kinokluba 'Zagreb'. Članstvo u KKZ-u podrazumijeva korištenje svih nemalih produkcijskih uvjeta, distribucije filmova, kao i pohađanje naprednih radionica koje su za članove potpuno besplatne. Radionice pisanja scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog filma, eksperimentalnog, trash i jednominutnog filma, samo su neke od njih, a njih vode vrhunski predavači kao što su Vladislav Knežević, Petar Orešković, Vladimir Gojun, Zvonimir Jurić, Jasna Žmak, Ljubo Zdjelarević, Mladen Burić itd. 

Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju, gdje će biti prisutni svi predavači.