Preskočite na glavni sadržaj

Video instalacija Juliane Kučan

U Galeriji 90 60 90, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, u utorak, 8. svibnja, početkom u 20 sati, otvara se izložba Juliane Kučan na kojoj će biti predstavljena video instalacija 'Kao da je bilo sad'. Instalacija se može pogledati i 9. svibnja od 17 do 21 sat.
vrijeme: 08.05.2012. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija 90 60 90, Pogon jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://www.upogoni.org
Namjera video-instalacije nije prikazati linearnu izmjenu stanja već preklapanjem stvoriti vizualno zanimljiv sadržaj u istodobnosti nečega što u stvarnosti nije istodobno. Sijećanja  koja su dio prošlosti, iščekivanja i maštanja o budućnosti, te sadašnjost kao takva, zapravo postoje u svijesti istodobno.

Iako smo naviknuti da stvari 'treba' složiti po 'redu', što najčešće znači linearno, naša su sijećanja rijetko linearna, kao i naša iščekivanja. U preklapanju sekvenci jednog te istog stabla u različitim stanjima (različita doba godine, dana, vremenskih prilika) relativiziran je linearni protok vremena, te se dovodi u pitanje određenost onoga što se događa sada ili onoga što se već dogodilo.

 
Juliana Kučan rođena je u Rijeci 1974. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2000. godine izlaže na skupnim i samostalnim izložbama, te surađuje na različitim projektima animiranog filma. Živi i radi u Zagrebu.