Preskočite na glavni sadržaj

Vox Feminae pokreće Handmade Kolektiv

Platforma Vox Feminae posvećuje mjesec svibanj umjetnicama. Nakon projekcije dokumentarca '!Women Art Revolution', koji se u Dokukinu može pogledati još samo ovog četvrtka, 10. svibnja, u 19 sati, bit će predstavljen novi projekt Vox Feminae - Handmade Kolektiv.
vrijeme: 10.05.2012.
mjesto: Zagreb; Dokukino Croatia, Katančićeva 3
url: http://www.dokukino.net

Vox Feminae Handmade Kolektiv je dio platforme za promicanje stvaralaštva i djelovanja žena u društvu. Svrha Kolektiva je osnažiti umjetnice, dizajnerice i žene koje se bave izradom rukotvorina omogućivši im bolju vidljivost i plasman na tržištu. Uz internetsku bazu profila umjetnica Vox Feminae članstvo otvara mogućnost prodaje odjeće, nakita i ostalih rukotvorina uz minimalne marže u butique Slavica u centru Zagreba, kao i putem online shopa koji će se uskoro otvoriti u sklopu portala VoxFeminae.net

A koje strategije za integriranje žena u umjetničke strukture i jačanje vidljivosti umjetnosti žena su koristile feministkinje 70- ih godina otkriva redateljica Lynn Hershman-Leeson u filmu '!Women Art Revolution'. Ovaj dokumentarac je nastao iz materijala i intervjua s američkim umjetnicama, kustosicama, povjesničarkama umjetnosti i aktivistkinjama koje je autorica snimala četrdeset godina. Nakon projekcije filma '!Women Art Revolution' koji otkriva feminističke strategije iz prošlosti, Vox Feminae će u Dokukinu predstaviti Handmade Kolektiv i otvoriti diskusiju o suvremenim načinima osnaživanja ženske umjetnosti i stvaralaštva.

Više o Vox Feminae Handmade Kolektivu