Preskočite na glavni sadržaj

'Letu Štuke' u zagrebačkoj Tvornici kulture

Nakon godinu dana, u Tvornicu kulture vraća se bosanskohercegovačka grupa 'Letu Štuke', koja će održati koncert u Velikom pogonu Tvornice, 19. svibnja, s početkom u 21 sat.
vrijeme: 19.05.2012. 21 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.dyalli.hr/hr/

Radi se o bendu koji postoji još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su se okupili u ambijentu dinamične i eksplozivne sarajevske demo scene. Ubrzo se prva postava razišla da bi 2005. godine Dino Šaran u zajedničkoj akciji s aranžerom, producentom i perkusionistom Đanijem Pervanom (Rundek Cargo orkestar) udahnuo 'letećim štukama' drugi život i sasvim novi zvuk.

Uz Šarana i Pervana, nova postava sa Samirom Ćeremidom na basu, Dejanom Pejakovićem na gitari i klavijaturistom Ducom Vranićem, donosi odmak od tradicije na kojoj je band prvotno stasao, što rezultira prvijencem pod nazivom 'Sunce' koji je 2005. objavio Menart. Nakon prvog albuma koji nikog nije ostavio ravnodušnim, uslijedili su brojni i nezaboravni koncerti po čitavoj regiji koji donose punu afirmaciju za 'Letu Štuke'. Također, negdje u tom periodu nastaju pjesme za drugi album 'Proteini i ugljikohidrati' koji je objavljen 2008. godine. Ovogodišnji koncert u Tvornici Kulture prilika je za sve ljubitelje 'Štuka' da prvi put čuju stvari sa zadnjeg albuma 'Brojevi Računa'.