Preskočite na glavni sadržaj

'Priča s početka vremena' nagrađena na Kratkofilu Plus

Animirani film 'Priča s početka vremena' redatelja Božidara Trkulje (Bonobostudio) osvojio je Nagradu za najbolji regionalni film na 6. međunarodnom filmskom festivalu Kratkofil Plus koji se od 18. do 22. srpnja održavao u Banja Luci.
 
vrijeme: 23.07.2012.
mjesto: Banja Luka, BiH
url: http://kratkofil.org/

In the Beginning of Time... - short clip 3 from Bonobostudio on Vimeo.
 

Radnja Priče s početka vremena prati zbivanja u jednom selu nalik afričkom koje ugrožava mitski demon Garmah - niti lignja niti ptica. Reposuki gruovi, Jak Pur, N´ga, Prcmoljčić i Trupasti gnjiležari, samo su neki od likova koji na začudan i duhovit način utjelovljuju prepoznatljive ljudske osobine.
 
Film je prikazan na Danima hrvatskog filma, a potom i na Tabor Film Festivalu. Nakon Kratkofila Plus, nastavlja svoj festivalski život na 2. međunarodnom festivalu animiranog filma Supertoon (Brač), Opuzen Film Festivalu, međunarodnom festivalu animacije Animanima u Čačku i međunarodnom festivalu animiranog filma KROK (Ukrajina, Rusija).
 
Članovi žirija: Oliver Sertić, medijski aktivist i producent iz Hrvatske, Tristan Priimagi, direktor međunarodne promocije Filmskog fonda Estonije, filmski kritičar i festivalski selektor iz Estonije i Juan Carleveris, redatelj i scenarist iz Španjolske, dodijelili su Grand prix festivala igranom filmu Na maturi (At the Formal) australskog redatelja Andrewa Kavanagha.

Opširnije na havc.hr