Preskočite na glavni sadržaj

Opera masterclass Dunje Vejzović i koncerti sudionika tečaja

Majstorski tečaj operne interpretacije pod pedagoškim vodstvom prof. Dunje Vejzović održat će se i ove godine na Rabu i to od 31. kolovoza do 13. rujna. Sudionici tečaja će održati koncert u kinu Rab, 6. rujna, a najbolji pjevači Majstorskog tečaja svoje će umijeće predstaviti i 13. rujna, na gala koncertu u Rijeci.
 
vrijeme: 31.08.2012.
mjesto: Rab, Rijeka
url: http://ucilisterab.hr/
Sudionici ovogodišnjeg tečaja su: Tanja Ružđak, Mila Soldatić, Morana Pleše i Božo Lovrić iz Hrvatske; Blaž Gantar, Sebastian Podbregar, Tanja Rupnik, Marta Močnik i Maja Majcen iz Slovenije; Ulrike Andersen, Martina Langenbucher, Barbara Felicitas iz Njemačke; Susanne Hagen i Daniel Mauerhofer iz Švicarske; Junhyog Kim iz Koreje; Farida Mamedova iz Aserbaijana te Ingrid Vetlesen iz Norveške.
 
Buduće operne zvijezde pratit će izvrsni pijanisti Paul Plummer iz Londona i Paolo Troian iz Milana.
 
Na programu Tečaja su arije iz opera Cosi fan tutte , Zauberflöte (Mozart), Aida, Macbeth, Traviata , Falstaff (Verdi ), Carmen (Bizet), Elisir d'amore (Donizetti), Faust (Gounod), Nikola Šubić Zrinjski (Zajc), Rheingold , Tristan i Izolda (Wagner), Orfeo ed Euridice (Gluck).
           
Sudionici Tečaja će uz klavirsku pratnju nastupiti na koncertu 6. rujna, u 21 sat, u kinu Rab, u okviru Rapskih glazbenih večeri, a u organizaciji  Pučkog otvorenog učilišta Rab, te u suradnji s VERO Vision iz Zagreba. Rapske glazbene večeri, pa tako i ovaj koncert u Rabu podupiru Ministarstvo kulture RH, Primorsko-goranska županija, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba.
          
Najbolji pjevači Majstorskog tečaja svoje će umijeće pokazati i 13. rujna na gala koncertu u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, uz pratnju riječkog opernog orkestra pod ravnanjem intendantice Nade Matošević. Na koncertu će kao gosti nastupiti proslavljena primadona Melanie Diener i Hans Georg Wimmer, sudionik prošlogodišnjeg Majstorskog tečaja operne interpretacije, a izvest će ljubavni duet iz Tristana i Izolde, najavljuju iz POU Rab.