Preskočite na glavni sadržaj

Teatar &TD otvara sezonu regionalnim projektom 'Čekaonica'

Teatar &TD otvorit će novu kazališnu sezonu 15. rujna regionalnim projektom 'Čekaonica' u režiji Paola Tišljarića, koji je inspiriran istoimenom predstavom Ateljea 212, u režiji Borisa Liješevića, te predstavlja mlade glumačke snage iz Hrvatske, Srbije i Bosne, izvijestilo je to zagrebačko kazalište.
vrijeme: 03.09.2012.
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
url: http://itd.sczg.hr/

Od 18. do 23. rujna održat će se Novi Ganz novi festival, festival razvojnog kazališta koji u fokus stavlja domaća i inozemna autorska imena mlađe generacije. Ove godine, između ostalih, predstavit će se radovi Florentine Holzinger i Vincenta Riebeeka, Male Kline, Naje Lee Jensen, Zrinke Šimičić Mihanović, Matthiasa Kranebittera, Dore Budor i Maje Čule.

U listopadu će se, u koprodukciji s Dance Lab Collectivom predstaviti projekt Nenada Sinkauza i Petre Hraščanec 'b kao znak za snizilicu', multimedijalno plesno-glazbeno događanje koje za izvedbeni modus uzima odnos glazbe kao izvedbenog žanra i plesa kao izvođačke prakse.

Za studeni je najavljena zagrebačka premijera komada 'Pričaj mi o Gorkom' nastalog prema autobiografskim romanima Mani Gotovac, duogogodišnje ravnateljice Teatra &TD, s Robertom Plemićem u ulozi Gorkog. U istom mjesecu izvest će se i autorski projekt 'Pokvarene misli' mladog redatelja Filipa Povrženića i dramaturga Antiona Gabelića.

U prosincu se nastavlja suradnja Teatra &TD i Muzičkog salona SC na glazbeno scenskim projektima, ovaj put bit će to operni projekt 'Svijetleći grad', posljednjeg djela Ive Lhotke Kalinskog, a prema libretu Petra Šegedina i režiji Jasne Žarić. To djelo opisuje dramu ljudi današnjice mučenih strahovima, sumnjama, nesporazumima, mislima o smislu života, sudbini i smrti.

U okviru europskog projekta Kulture promjene SC-a 'Apap-Performing Europe' od 1. do 9. rujna ove godine u Zagreb dolazi talijanska umjetnička grupa 'Anagoor' iz Veneta, na umjetničku rezidenciju u sklopu istraživanja i kreacije za njihovu video instalaciju za koncert 'Nedostaje suosjećanja'.

SC će od 25. do 28. listopada biti domaćin plenarnog skupa mreže IETM, krovne udruge sa sjedištem u Bruxellesu koja okuplja više od 400 članica iz 45 zemalja, najznačajnijom i najbrojnijom mrežom organizacija i institucija iz područja izvedbenih umjetnosti u Europi.(Hina)