Preskočite na glavni sadržaj

Green Fest – poziv filmašima

Urbana ekologija i održivi razvoj predstavljaju glavnu temu raspisanih natječaja za prijavljivanje amaterskih i kratkih filmova, za program ekološkog filma Green Screen Fest, koji će se održati u sklopu Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest u beogradskom Domu omladine od 14. do 16. studenog 2012. Rok prijave je 10. listopad.
prijava: 10.10.2012
url: http://2012.green-fest.org
Autori svoje radove mogu predložiti za prikazivanje na Festivalu do 10. listopada 2012. godine, dok će lista izabranih radova za prikazivanje biti dostupna 5. studenog 2012. godine na službenoj Internet stranici Green Fest-a, gdje se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom.

Ove godine natječaj se objavljuje za ostvarenja iz dvije kategorije: amaterski i kratki film.

Natječaj za amaterski film je otvoren za sve potencijalne sudionike bez ograničenja u uzrastu. Pojedinac se može prijaviti samo ako je tehnika snimanja filma u potpunosti amaterska, a mogu se prijaviti: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz područja kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije.

Međunarodni festival zelene kulture Green Fest se ove godine po prvi put održava pod ovim imenom i predstavlja nastavak prakse uspješnog organiziranja Međunarodnog festivala ekološkog filma Green Screen Fest koji je publika u Beogradu imala prilike vidjeti tijekom 2010. i 2011.godine. U prethodne dvije godine prikazano je preko 130 filmova iz 25 zemalja, održano 39 radionica i predavanja, i predstavljeno preko 20 zelenih izlagača i umjetnika.