Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Ples spoticanja i posrtanja' u ZPC-u

Premijera predstave 'Ples spoticanja i posrtanja' u ZPC-u
U ponedjeljak, 24. rujna, s početkom u 20,30 sati, u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) održat će se premijera predstave 'Ples spoticanja i posrtanja' / 'Stumbling dance' u koreografiji Petre Zanki i Britte Wirthmüller. Reprizna izvedba održat će se 25. rujna u ZPC-u, u isto vrijeme.
vrijeme: 24.09.2012. 20,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/


Koreografija: Petra Zanki / Britta Wirthmüller
Fotografija: Christian Heck

U 'Plesu posrtanja i spoticanja' spoticanje postaje virtuozni pokret i koreografija za sebe. Ova predstava ocrtava tijelo koje nas može nasmijati, prenuti i u nama izazvati suosjećanje, ali ne i ostaviti nas ravnodušnima.

'Posrnuti' znači izgubiti oslonac na navodno poznatom terenu. Ipak, 'posrtanje' nije nužno padanje, već predstavlja mogućnost padanja. Onaj koji se spotiče i ne pada, umjetnik je pokreta.

Petra Zanki umjetnica je u rezidenciji u Zagrebačkom plesnom centru te sudjeluje u EU projektu SPAZIO.

Predstava 'Ples spoticanja i posrtanja/Stumbling Dance'  premijerno je prikazana 14. i 15. rujna 2012. u  Schaubühne Lindenfels teatru u Leipzigu.

Projekt su potpomogli Ured za kulturu grada Leipziga, Ured za kulturu grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a ostvaruje se u koprodukciji Schaubühne Lindenfels, Hrvatskog instituta za pokret i ples kroz program Zagrebačkog plesnog centra i Banana Gerile.