Preskočite na glavni sadržaj

U tijeku prijave za 4. OpenShow Zagreb

Po četvrti puta u Hrvatskoj organizira se Open Show, večer u kojoj se u formi prezentacije predstavljaju fotografski projekti. Prijave za sudjelovanje primaju se do 28. rujna.
prijava: 28.09.2012
url: http://openshow.org/zagreb
Open Show organizira besplatne projekcije fotografskih i multimedijalnih radova te otvara prostor druženju i upoznavanju fotografa s publikom te međusobno. Pozivaju se fotografi da prijave svoje fotografske projekte (fotografske reportaže, serije, eseje, setove primijenjenih ilustracija, naručene ili samoinicijativne projekte). Radovi koji predstavljaju presjek portfolija, tj. nepovezane pojedinačne fotografije neće biti uzete u obzir za pojavljivanje na Open Showu Zagreb.

Prijaviti se mogu i video/multimedijalni radovi koji, opet, uključuju ili se temelje na fotografskom radu. Na natječaj se prihvaćaju radovi u trajanju do 7 min. Svaki od pet odabranih autora ima 10 do 15 min za prezentaciju svog projekta što uključuje i vrijeme za pitanja, reakcije i feedback iz publike.

Četvrti Open Show Zagreb održat će se početkom listopada, a mjesto i datum objavit će se naknadno.

Open Show je 2008. godine osmislio i osnovao foto novinar i multimedijski producent, TimWagner. Promatrajući kako nebrojeni visoko kvalitetni projekti trunu neviđeni na portfolio site-ovima i ujedno, uzimajući u obzir primjedbe prijatelja kojima je nedostajao prostor za živo učenje i razmjenu ideja, Tim je s nekolicinom suradnika u San Franciscu pokrenuo mjesečni forum SlideSlam. Iz SlideSlama se kasnije razvio Open Show.

U listopadu 2010., osnovan je i Open Show Los Angeles, a samo mjesec dana kasnije I OpenShow Kairo te Open Show Bangalore. Organizacija se razvila u globalnu mrežu za razvoj fotografije i filma s aktivnim zajednicama u 18 gradova u 11 država. Koproducenti diljem svijeta rade na približavanju raznih vizualno umjetničkih organizacija, edukativnih programa i kulturnih institucija kroz skupna događanja otvorena široj publici. Open Show broji preko 9000 članova te 18 aktivnih zajednica u 11 država. Uz pomoć 40 koproducenata diljem svijeta održalo se preko 500 projekcija u dvije godine.

Koproducentice Open Showa Zagreb su: Maja Bosnić, Marina Paulenka / Organ Vida i Barbara Šarić / Renegade Media Laborotory.

Sva pitanja, prijedloge, savjete i...slično, možete nam uputiti na saric.barbara@gmail.com ili telefon 091 500 3330.