obljetnica, proslava

Četvrta obljetnica riječkoga muzeja 'Peek and Poke'


mjesto: Rijeka; Peek and Poke, Ivana Grohovca 2

Muzej informatike 'Peek & Poke' iz Rijeke obilježit će četvrtu godišnjicu postojanja od 19. do 24. rujna izložbom fotografija starih uređaja, izložbom zagrebačkoga umjetnika Vladimira Bige, koncertima talijanske grupe 'Sinclair' i hrvatske 'Lollobrigide' te performansom Marka Batiste.

Muzej je za tu prigodu pokrenuo akciju prikupljanja fotografija starih uređaja poput televizora, radija, računala, mobitela ili igračaka inspiriranih tehnologijom. Organizatori žele prikupiti fotografije iz obiteljskih domova ili s radnih mjesta na kojima se bar u pozadini vidi neki od tih uređaja.

Najzanimljivije će fotografije zatim biti izložene u prostoru muzeja a vlasnici triju najintrigantnijih fotografija dobit će vrijedne nagrade. Slanje skeniranih fotografija moguće je do 31. listopada na e-mail adrese ili postavljanjem na facebook zid muzeja.

'Peek & Poke' je muzej starih računala i informatičke tehnologije. Na prostoru od 300 četvornih metara u središtu Rijeke je izloženo više od tisuću primjeraka hrvatske i svjetske računalne povijesti. Projekt muzeja je edukativnog i neprofitnog karaktera a dugoročni cilj je stvoriti omiljeno okupljalište računalnih entuzijasta radi učenja i zabave.
(Hina)

(M.K., 09.09.2011)