Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna urbanistička radionica u Dubrovniku

U Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku, 10. listopada, počela trodnevna međunarodna urbanistička radionica na kojoj sudjeluju studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta La Salle iz Barcelone.
vrijeme: 10.10.2012.
mjesto: Rovinj, Croatia
url: http://www.bijelilav.org/
Grad Dubrovnik prošle je godine u suradnji s međunarodnom ustanovom za promicanje mladih arhitekata European raspisao i proveo međunarodno-urbanistički arhitektonski natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za prostor iza povijesne jezgre na koji su pristigla 52 rada iz svih dijelova Europe.

Nagrađeni su radovi autorskih grupa iz Španjolske, Nizozemske i Hrvatske, a prva nagrada dodijeljena je autorskoj skupini profesora i studenata Sveučilišta La Salle iz Barcelone koji sudjeluju na radionici.

Upravo na toj radionici problematizirat će se mogućnost transformacije prostora oko povijesne jezgre Dubrovnika kao i mogućnost preobrazbe toga područja.

Kao predavači na radionici sudjeluju profesori iz Hrvatske i Barcelone, a voditelji su dr. Krunoslav Šmit iz Zagreba, te profesor Jaime Font Furest iz Barcelone, a predavanje će održati Marko Dabrović iz Studija 3 LHD, Slobodan Vuković iz Društva arhitekata Dubrovnik, povjesničar umjetnosti Ivan Viđen, Borka Borovec iz Udruge European te gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.
(Hina)