Preskočite na glavni sadržaj

Koncert u Palači Dverce: Lidija Horvat Dunjko / Marija Mlinar

U zagrebačkoj Palači Dverce, u ponedjeljak, 15. listopada, u 20 sati, održava se koncert sopranistice Lidije Horvat Dunjko te Marije Mlinar na harfi.
vrijeme: 15.10.2012. 20,00
mjesto: Zagreb; Palača Dverce,
url: http://www.kdz.hr
Sopranistica Lidija Horvat Dunjko diplomirala je i magistrirala solo pjevanje (Lied, oratorij i operu) na Muzičkoj akademiji Zagrebu u klasi Zdenke Žabčić. Usavršavala se u Beču kod Olivere Miljaković i u Zagrebu kod Dunje Vejzović. Dobitnica je mnogih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja među kojima je i Orden reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Do sada je uspješno kreirala više od 30 velikih opernih uloga u zemlji i inozemstvu, a nastupa i u izvedbama opereta i musicala. Svojim je recitalima osvojila publiku Pariza (Théâtre des Champs Élysées), Beča (Musikverein, Konzerthaus), Toronta (Rayerson Theatre, Massey Hall), Berlina, Münchena, Bruxellesa, Dublina, Salzburga, Torina, Venecije, Züricha, Ženeve, Zagreba, Ljubljane, Buenos Airesa (Teatro Cólon, Teatro Cervantes), Madrida, Santiaga de Chile, Lisabona (Teatro Tivoli), Montevidea, Moskve (dvorana "Čajkovski"), Johannesburga i Pretorie. Surađuje s najvećim pjevačkim imenima današnjice, s najeminentnijim dirigentima i orkestrima. Bogato moduliran glas, velika muzikalnost, iznimne glasovne mogućnosti te odlična glazbena naobrazba omogućavaju joj ogroman stilski raspon, od rane renesansne glazbe pa do avangarde 20. stoljeća. Članica je nekoliko baroknih ansambala. Do sada je snimila 15 CD-a. Uspješno se bavi pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Marija Mlinar završila je studij harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te u Ljubljani u klasi Elene Portograndi. Usavršavala se u Parizu. Razvija opsežnu koncertnu djelatnost u svim oblicima glazbenog izraza prikladnih osebujnosti toga glazbala. Osim uspješnih kreacija u komornoj i solističkoj glazbi solistica je Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije te docent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Posljednjih se godina posvećuje oživljavanju davnih, uvijek rado slušanih melodija, koje u znaku harfe na osobito suptilan način potvrđuju svoju neprolaznost. Izdala je tri samostalna CD-a od kojih posljednji donosi hrvatsku glazbu u aranžmanima skladatelja i dirigenta Tomislava Uhlika.

PROGRAM:
Francesco Durante: Vergin tutto amor
Giuseppe Sarti: Lungi dal caro bene iz opere Armida i Rinaldo
Robert Schumann: Sanjarenje iz Dječjih prizora op. 15
Alphonse Hasselmans: Chanson de Mai op. 40
Tomislav Uhlik: Vse se okreće
Rudolf Taclik: Kaj
Josip Hatze: Serenada
Carlos Salzedo: Noćna pjesma
Ivo Tijardović: Daleko m'e biser mora iz operete Mala Floramye
Giacomo Puccini: O mio bambbino caro iz opere Gianni Schicchi
Willie Nelson: Crazy
Luiz Bonfá: Canción de Orfeo negro iz filma Crni Orfej
I. Dunajevski: Hvala ti, srce - ja ljubim iz filma Tko pjeva zlo ne misli

Prodaja ulaznica: Koncertna direkcija Zagreb, radnim danom od 10 do 13 sati. Cijena ulaznice 100 kuna. Na dan koncerta ulaznice ce biti u prodaji i na mjestu održavanja koncerta jedan sat prije početka.