Preskočite na glavni sadržaj

Voda: treći element – foto natječaj

Photori, fotoklub Rijeka, raspisuje međunarodni fotografski natječaj na temu vode, pod nazivom Treći element. Rok predaje fotografija je 8. studeni 2012. godine.
vrijeme: 20.11.2012.
prijava: 08.11.2012
url: http://photori.org
'I kada  bi sve na ovoj planeti izgorjelo, ostala bi voda – i u njoj iskra novog života.' Seneka1

Čovjek je nekad živio u neposrednom kontaktu s prirodom, cijenio je i uvažavao te intenzivno promatrao. Sav se njegov život odvijao u okviru četiriju elemenata, a to su: zemlja, vatra, voda, zrak. U evolutivnoj spirali čovjek je spoznao da postoji mnogo više elemenata, dokučio neslućene znanstvene spoznaje, otišao na Mjesec i štošta još drugoga, i u tom svom hodu kroz povijest zaboravio, zanemario treći element – vodu kao osnovnu supstancu svojega života.

Svjetski mediji dnevno prenose vijesti ili o nestašici čiste vode, ili o nekim novim eko incidentima ili pak o kataklizmama koje voda uzrokuje. To je jedan od povoda da se upustimo u 'inventuru' vode i svega što je uz nju vezano. Temeljni cilj projekta je pokrenuti ljude da u svojoj neposrednoj sredini otkrivaju prirodna bogatstva i ljepote vezane za vodu, a isto tako da detektiraju specifične ekološke situacije koje ugrožavaju naš treći element ili pak da daju neko drugo, osobno viđenje ove teme kroz medij fotografije.

Svaki autor može prijaviti najviše šest fotografija. Autor može prijaviti i kolekciju i ona se prihvaća kao jedan rad. Kolekcija mora  biti točno označena kao kolekcija u prijavnici i na poleđini fotografija na istovjetan način. Veličina fotografija: nema ograničenja, slobodni izbor autora. Tehnika: nema ograničenja; fotografije mogu biti crno-bijele, monokromatske, u boji, printane ili rađene klasičnim kemijskim postupkom.

Sudionici natječaja ne plaćaju participaciju već  zauzvrat ostavljaju svoje fotografije u trajno vlasništvo Muzeja fotografije i fotografske opreme Fotokluba Rijeka. Organizator se obavezuje sve fotografije pohraniti i čuvati te s njima postupati kako to nalaže struka.

Svaki autor treba uz radove obavezno priložiti:
- točno i razgovijetno ispunjenu prijavnicu s vlastoručnim potpisom;
- CV u doc formatu (MS Word);
- CD s fotografijama u rezoluciji od 300 dpi. u JPG formatu maksimalne kvalitete te istovjetno potpisane i posložene kao na prijavnici;
- na CD-u treba biti prijavnica i CV u doc formatu (MS Word);
- prijave koje ne budu imale cjelovitu dokumentacija organizator neće prihvatiti.

Žiriranje: 15. studenog 2012.godine. Rezultati žiriranja bit će objavljeni na dan otvorenja izložbe, 20. studenog, u 19 sati, u Galeriji Principij.

Adresa dostave radova:
Fotoklub Rijeka
Pod voltun 4
P.P. 63
51000 Rijeka
Hrvatska