Preskočite na glavni sadržaj

Berwick rezidencijalni program

Berwick Visual Arts poziva vizualne umjetnike da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu, a finalni rezultat predstavlja se u rujnu 2013., na Berwick Film & Media Arts Festivalu. Prijave se primaju do 22. listopada.
prijava: 22.10.2012
mjesto: Berwick-upon-Tweed, UK
url: http://www.maltingsberwick.co.uk/bva
Umjetnicima se omogućuje istraživanje i razvijanje projekta i/ili novog rada, a sam grad Berwick sa svojom jedinstvenom povijesti, obalnom i graničnom lokacijom, arhivima i zbirkama te društvenim kontekstom djeluje poticajno i omogućuje stvaranje u kontaktu s lokalnom zajednicom.

Rezidencijalni program organizira se u suradnji s Berwick Film & Media Arts Festivalom, što umjetnicima koji rade u mediju pokrenute slike daje priliku da prikažu svoj rad koji će proizaći iz rezidencije na Berwick Film & Media Arts Festivalu tijekom rujna 2013. Sam grad nudi raznolike mogućnosti izlaganja umjetničkog rada na različitim lokalitetima kulturne baštine, uključujući zatvorske ćelije, ledare, vojne lokacije uz elizabetinski gradski zid….

Uvjeti za sudjelovanje:
- umjetnici moraju imati završen BA u trajanju od minimalno 3 godine;
- moraju pokazati snažnu predanost svom umjetničkom radu;
- moraju predočiti dosadašnji rad kroz projekte, izložbe, publikacije i/ili akvizicije (dio materijala mora biti povezan s pokrenutom slikom, iako se primaju prijave različitih umjetničkih formi).

Rezidencijalni program organizira se u trajanju od 6 mjeseci, da bi se finalni rad predstavio na Berwick Film & Media Arts Festivalu, koji se 2013. godine održava na temu povijesnih, industrijskih i kulturnih veza regije sa sjevernom Europom, i to kroz film i pokrenute slike. Zakoračivši na englesko-škotsku granicu, 2013. Festival će pogledati prema sjeveru i sjeveroistoku, preko nordijskih, skandinavskih i baltičkih zemalja, pa natrag preko Sjevernog mora do Ujedinjenog Kraljevstva. Umjetnik na rezidencijalnom programu trebao bi reagirati na ovu temu, u kontekstu grada Berwick-upon-Tweed.

Prednost imaju umjetnici s interdisciplinarnim pristupom te oni koji se bave društveno angažiranim radom. Umjetnik bi tijekom rezidencije trebao živjeti u Berwicku ili okolici. Također, umjetnik bi tijekom programa trebao održati 4 predavanja / prezentacije. Period rezidencije trebao bi započeti između siječnja i travnja 2013., po dogovoru umjetnika i organizatora.

Umjetniku se osigurava budžet u iznosu od 12,000 £, kojima bi se pokrili životni troškovi, smještaj i materijalni troškovi. Berwick Film and Media Arts Festival pokriva troškove finalne produkcije i izlaganja rada. Iznos budžeta ostaje isti, bez obzira da li se prijavljuje jedan umjetnik ili grupa.

Za sudjelovanje potrebno je popuniti prijavnicu, a finalisti će biti pozvani na intervju u tjednu nakon 12. studenog 2012. Organizator subvencionira troškove puta za potrebe intervjua, u iznosu od 150-200 £.

Kriteriji za odabir umjetnika:
- umjetnička vrijednost predstavljenih radova;
- snaga pisanog prijedloga – uključujući koncept na navedenu temu;
- utjecaj na umjetnički rad autora;
- utjecaj na Berwick-upon Tweed, Berwick Visual Arts i Berwick Film and Media Arts Festival.

Prijavu poslati na: berwickvisualarts@maltingsberwick.co.uk i berwickvisualarts@gmail.com