Preskočite na glavni sadržaj

Stipendije za studij na Central European Universityu

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universitya (CEU) za Hrvatsku, objavljuje da je raspisan natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2013./14. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2013./2014. za većinu studijskih programa na CEU-u je 24. siječnja 2013., dok je rok za prijave za Erasmus Mundus stipendije na CEU-u 3. siječnja 2013.
url: http://www.stipendije.info
CEU pruža financijsku potporu za studij većini upisanih studenata kroz fond stipendiranja u ukupnoj vrijednosti od 27 milijuna eura. Ove godine 30 hrvatskih studenata primljeno je na studij na CEU, a od 2001. godine na CEU-u je studiralo preko 250 hrvatskih studenata, čime hrvatski studenti čine šestu najveću skupinu studenata na CEU.

Central European University (CEU) je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku. Na CEU-u studira više od 1400 studenata iz preko 100 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim.

CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 27 milijuna eura, uz dodatnih 240 tisuća eura dodatne potpore u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja. Diplomski studenti prilikom prijave natječu se za jednu od 542 dostupne stipendije, a doktorandima se nudi 213 stipendija. U konačnici, kroz razne oblike financijske potpore CEU podupire 89% svojih studenata na diplomskoj razini studija, dok 90% doktorskih kandidata prima potpunu stipendiju za svoj studij.

Bivši studenti sveučilišta najčešće se zapošljavaju u poslovnom sektoru i obrazovnim ili istraživačkim institucijama. Među alumnima CEU-a 146 je parlamentarnih zastupnika i vladinih dužnosnika u 120 zemalja svijeta, 137 zaposlenih u institucijama Europske unije, 120 zaposlenih u Ujedinjenim narodima, te 98 zaposlenih u diplomatskom sektoru.

Dodatne upite o CEU možete uputiti Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: sdobric@iro.hr), ovlaštenom predstavniku CEU-a za Hrvatsku.

Više