Preskočite na glavni sadržaj

Puccinijeva 'Manon Lescaut' ponovno na sceni HNK Ivana pl. Zajca

Opera Giacoma Puccinija 'Manon Lescaut ', pod ravnanjem maestre Nade Matošević Orešković i u režiji Janusza Kice, ponovno je na programu riječkog HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 5. i srijedu, 7. studenoga, u 19,30 sati.
vrijeme: 05.11.2012. 19,30 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Naslovnu ulogu tumači riječka operna zvijezda Olga Kaminska, a u ostalim su ulogama Tomislav Bekić, Branko Robinšak, Siniša Štork, Sergej Kiselev, Mirko Čagljević, Voljen Grbac, Ivanica Vunić, Dario Bercich, Martin Marić, Saša Matovina i Marijan Padavić.

Opera o lijepoj i zavodljivoj Manon Lescaut koja strastveno voli mladoga Des Grieuxa s jedne, a novac i bogatstvo s druge strane, jednako je neodoljiva i aktualna i danas, zbog čega se i zadržala na svjetskim opernim pozornicama.

Ovo djelo osim iznimne glazbene ljepote i bujnosti koja je osvojila svijet još prije 120 godina te atraktivne priče, nosi i puno izvođačke zahtjevnosti, kojoj je ansambl riječke Opere vrlo uspješno odgovorio.

Redatelj Janusz Kica odlučio se za gotovo filmsku režiju u reduciranoj scenografiji, pri čemu ga je najviše zanimala prelijepa Puccinijeva glazba s jedne te dramski potencijal priče, s druge strane. Stoga je priča ispričana iz perspektive zaljubljenog studenta De Grieuxa, čime cijela priča postaje reminiscencijom jednog događaja.

Autorsku ekipu predstave čine još i scenograf Marko Japelj, kostimograf Leo Kulaš, koreograf Žak Valenta te oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović. HNK Ivana pl. Zajca