Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljeno 3. kolo Djela Ivana Aralice

Treće kolo Djela književnika Ivana Aralice (Sunce, Runolist, Majka Marija, Svetišni blud, Pir ivanjskih krijesnica) predstavljeno je na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.
vrijeme: 14.11.2012.
 
Urednica Araličinih Djela Miroslava Vučić istaknula je kako je u ovom kolu knjiga "Pir ivanjskih krijesnica" dopunjeno i prošireno izdanje.
 
Pavešković je ocijenio kako je Aralica pisac čudne sudbine, ali zato posve tipičan pisac hrvatske sudbine. "Aralica je književnik s umijećem od razine mikrostila do kompzicije", rekao je Pavešković dodavši kako ga se napada s politikanstskih pozicija.
 
Smatra kako je roman "Svetišni blud" iznimno zahtjevna alegorijska struktura o kompletnoj civilizaciji koja sretno živi u orvelovskom svijetu.
 
Za roman "Majka Marija", autorica pogovora Ljubica Josić je ocijenila kako traga za korijenima te dodala da šalje poruku o hrvatskoj pomirbi.
 
Po riječima Vladimire Rezo roman "Runolist" je sublimat pun gnomičnosti i aluzivnosti.
 
Sablić Tomić smatra kako je u knjizi "Pir ivanjskih krijesnica" autor u više od 150 proznih minijatura zaokupljen razmišljanjima o politici, ženama, muškarcima, književnosti i umjetnosti.
 
Ivan Aralica je za sebe kazao da ne piše povijesne romane nego da je autor povijesnih parabola.
 
Djela Ivana Aralice objavljuje zagrebački nakladnik Školska knjiga. (Hina)