Preskočite na glavni sadržaj

'Kosac' Zvonimira Jurića na koprodukcijskom sajmu Arc 1950

Projekt dugometražnog igranog filma 'Kosac' (The Reaper) redatelja Zvonimira Jurića uvršten je u program koprodukcijskog sajma Co-production Village Arc 1950 koji se održava u okviru 4. festivala europskog filma u Les Arcsu (15. do 22. prosinca 2012., Francuska).
vrijeme: 15.12.2012.
mjesto: Francuska
url: http://lesarcs-filmfest.com/

Iz ukupno 150 prijava u program je uvršteno 26 koprodukcijskih projekata iz 14 europskih zemalja, a koprodukcijski sajam ove godine okuplja više od 200 profesionalaca (producenata, prodajnih agenata, predstavnika regionalnih fondova i financijera).

'Kosac' je drama radnjom smještena u slavonsku provinciju i usmjerena na ljude koji tamo žive. Film govori o 60-godišnjem radniku Ivi iz neimenovanog slavonskog poljoprivrednog kombinata, koji je prije mnogo godina bio osuđen zbog silovanja. Kroz tri priče koje se događaju jedne noći i koje na različite načine tematiziraju njegov lik, postupno dobivamo sumornu sliku njegova života, ali i čitavog kraja koji je, kao i Ivo svojim zločinom, ostao zaustavljen i zarobljen ratom. Autori scenarija su Jelena Paljan i Zvonimir Jurić.

Uz 'Kosca', u programu sajma su filmski projekti cijenjenih europskih filmskih autora današnjice poput talijanskih redatelja Michelea Placida i Alice Rohrwacher, belgijsko-američkog redateljskog dvojca Petera Brosena i Jessice Woodworth, francuske redateljice Lucille Hadžihalilović, islandskog redatelja Dagura Karija te bugarskih redatelja Kamena Kaleva i Konstantina Bojanova. Popis svih odabranih projekata može se preuzeti ovdje.

Dugometražni igrani film 'Kosac' nastaje u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Izvor: HAVC