Preskočite na glavni sadržaj

'Krugovi' u konkurenciji Sundance Film Festivala

Novi film Srdana Golubovića 'Krugovi', koji je rađen u koprodukciji s Hrvatskom i u kojem jednu od naslovnih uloga tumači Leon Lučev, uvršten je u natjecateljski program Sundance Film Festivala, najznačajnijeg američkog festivala nezavisnog filma.
vrijeme: 17.01.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.crs-festival.com/

Festival će se održati od 17. do 27. siječnja 2013. u Park Cityju u državi Utah u SAD-u, a film će biti prikazan u programu World Dramatic Competition (Međunarodna konkurencija igranog filma) zajedno s još 11 filmova iz cijeloga svijeta. Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala koji je Robert Redford osnovao 1984.

'Krugovi' su suvremena priča o jednom herojskom djelu i njegovim posljedicama. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji su, kao svjedoci događaja iz prošlosti, motivirani donositi odluke koje će im promijeniti živote. Nebojša, svjedok događaja u kojem je stradao njegov najbolji prijatelj, suočava se s ubojicom svog prijatelja kako bi odagnao grižnju savjesti; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća riskirajući sve kako bi pomogao ugroženoj ženi; a sin jednog od ubojica u susretu s ocem stradalog heroja otvara put za prevladavanje tragične prošlosti.

Film postavlja pitanje je li herojsko djelo uzaludna žrtva ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire vremenom i prostorom potičući nas da činimo nova dobra djela?

U glavnim ulogama pojavljuju se Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Vuk Kostić i Boris Isaković. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Srdanu Goluboviću ovo je treći igrani film. Njegov film 'Klopka' bio je na užem popisu od devet filmova kao kandidat za nagradu Oscar za najbolji film izvan engleskog govornog područja.
 
Izvor: HAVC