predstava, djeca, mladi

Nova predstava za najmlađe u Maloj sceni


vrijeme: 03.11.2011. 17 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Kazalište Mala scena, u suradnji s kazalištem ActLab iz Zagreba, premijerno će izvesti predstavu za najmlađe gledatelje (one od 1,5 godine na više) 'Priča o vodi', autora Jelene Vukmirice i Marka Makovičića, u četvrtak, 3. studenog, u 17 sati.

Ovaj glumački i bračni par odlučio je napraviti predstavu o vodi kao elementu koji pokreće i daje život. Redateljica Jelena Vukmirica o predstavi kaže: 'Voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima - voda nadahnjuje!'

Predstava 'Priča o vodi' inspirirana je karakterom vode i mogućnostima koje ona pruža za igru. Autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Jelena i Marko, koji (u alternaciji) u predstavi i igraju, uživljavaju se u dječju perspektivu nadahnuti igrom vlastita djeteta, njegovom neizmjernom radošću i oduševljenjem nečim naizgled tako jednostavnim kao što je - sićušna kapljica vode.

Kostime za predstavu osmislila je Hana Letica, scenografiju Petra Held, svjetlo je oblikovanja Željka Šaravanja, likovno oblikovanje osmislio je Damjan Uzelac, a fotografkinja je Ana Šesto.

Mala scena i ActLab članovi su Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj te je ova produkcijska suradnja proistekla iz potrebe za povezivanjem na neovisnoj kazališnoj sceni.

Raspored igranja nove predstave za bebe možete pogledati na www.mala-scena.hr.

(R.P.B., 31.10.2011)