Preskočite na glavni sadržaj

'Denis & Denis' u Tvornici kulture

Jedan od najpoznatijih pop bendova bivše države, riječki 'Denis & Denis', vraća se na scenu ovog prosinca velikom povratničkom turnejom. Kako je u prosincu 1982. bend održao svoj prvi službeni koncert, 7. prosinca 2012. svirkom u zagrebačkoj Tvornici kulture ujedno će proslaviti i 30. godišnjicu svog prvog nastupa.
vrijeme: 07.12.2012. 21 h
mjesto: Zagreb, Tvornica kulture/Veliki pogon, Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1
url: http://www.tvornicakulture.com/

Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će prvi live nastup orginalne postave banda nakon više od 25 godina. Poslije Tvornice slijedi nastup na dočeku Nove godine na riječkom Korzu, a nakon njega turneja po svim državama regije koja bi trebala potrajati maksimalno do kraja idućeg ljeta.

Nakon četvrt stoljeća prvi put će zajedno nastupati duo Davor Tolja i Marina Perazić, pojačani Edijem Kraljićem iz tadašnje faze djelovanja, te novom pjevačicom Ruby Kolić koja uz Davora Tolju čini duo 'Denis & Denis' unazad nekoliko godina. Posebna zanimljivost je i da će 'Denis & Denis' sve nastupe na ovoj turneji odrađivati uz puni live band, koji će između ostalih uključivati veliki broj najznačajnijih riječkih glazbenika (Alen Tibljaš na bubnju, Vedran Križan na klavijaturama, Ivan Pešut na bassu). Velikim hitovima poput 'Program tvog kompjutora', 'Soba 23', 'Ja sam lažljiva', 'Čuvaj se' i 'Voli me još ovu noć' objavljenim na tri albuma 'Denis & Denis' obilježili su 80-te godine prošlog stoljeća te tada predstavljali vjerojatno najsvježiji glazbeni proizvod na ovim prostorima. Synth pop, koji su prvi uveli u mainstream na domaćoj glazbenoj sceni, u kombinaciji s Marininim izazovnim vokalom i originalnim imageom ostali su inspiracija mnogim bandovima nakon njih.

'Denis & Denis' se u orginalnoj postavi ne vraćaju na duži period, već samo na tour povodom obilježavanja 30 godina banda, stoga će za nastupe biti dostupni samo u periodu između prosinca ove i kraja ljeta iduće godine, nakon čega originalna postava više neće nastupati zajedno.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture u prodaji su na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 60 kn u pretprodaji, te ukoliko ih ostane, 80 kn na sam dan koncerta.