Preskočite na glavni sadržaj

'Blokada' u slovenskoj kinodistribuciji

Dokumentarni film 'Blokada' Igora Bezinovića od 8. siječnja 2013. prikazuje se u slovenskoj kinodistribuciji. Producenti filma su hrvatske produkcijske kuće Restart i Factum, a distributer u Sloveniji je distribucijska kuća Demiurg.
vrijeme: 10.01.2013.
mjesto: Slovenija
url: http://www.blockadedocumentary.net/

Premijera filma održala se 8. siječnja u Kinodvoru uz prisustvo Igora Bezinovića i jednog od producenata filma Olivera Sertića, koji je nakon prve projekcije sudjelovao u raspravi o besplatnom obrazovanju uz člana sindikata Akademska Solidarnost Zdravka Popovića iz Zagreba, studentskog aktivista i apsolventa etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani Mihu Novaka i člana Visokoškolskog sindikata Slovenije Marka Marinčiča.

Nakon premijere, film nastavlja igrati na redovnom repertoaru Kinodvora, a nakon Ljubljane i u drugim slovenskim kinima.

Film o okupaciji Filozofskog fakulteta u Zagrebu premijerno je prikazan na zadnjem ZagrebDoxu, a dosad je igrao na 15 međunarodnih festivala (u Njemačkoj, Češkoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i na Kosovu, a posebne projekcije imao je i na fakultetima u Marburgu, Pragu, Brnu, Montrealu i Bremenu).

Dokumentarac je osvojio posebno priznanje na prestižnom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi te na podgoričkom Underhillfestu, a na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma osvojio je Nagradu publike i Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan za najbolji dokumentarac.

Izvor: HAVC