Preskočite na glavni sadržaj

Igor Gjadrov: 80 godina glazbenih i izvanglazbenih događanja. Prilozi za (auto)biografiju

U četvrtak, 17. siječnja, u 12 sati, u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige 80 godina glazbenih i izvanglazbenih događanja. Prilozi za (auto)biografiju prof. emeritusa Igora Gjadrova. O knjizi će govoriti autor, akademik Zoran Juranić i gosti. Nakladnik i urednik knjige je Jakša Zlatar.
vrijeme: 17.01.2013. u 12 sati
mjesto: Zagreb, Croatia

Nakon monografija o pijanisticama Zvjezdani Bašić i Meliti Lorković, knjiga o dirigentu mo. Igoru Gjadorvu još je jedna od prevrijednih izdanja prof. Jakše Zlatara, jer je od iznimne važnosti svaki trajni zapis koji budućim naraštajima ostaje svjedočiti o velikim dosezima hrvatskih umjetnika.

Jedan od najznačajnijih hrvatskih dirigenata koji su obilježili 20. stoljeće, te se zlatnim slovima upisali u povijest hrvatske glazbe, nedvojbeno je Igor Gjadrov (Split, 1928.). Gotovo svi istaknuti hrvatski glazbeni umjetnici nastupali su s njim ili im je bio profesor. Stoga se može reći da su „80 godina glazbenih i izvanglazbenih događanja“, kako i podnaslov kaže, tek „Prilozi za (auto)biografiju“.
 
Opširnije