predstava

Nastup mlade violinistice Anamarije Milić


vrijeme: 24.05.2004. - 24.05.2004.20 sati
mjesto: Zagreb, Palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4
organizator: Matica hrvatska

Večeras, 24. svibnja o.g. u 20 sati u Palači Matice hrvatske u Zagrebu, Strossmayerov trg 4, u sklopu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, koncert će održati mlada violinistica Anamarija Milić.

Johann Sebastian Bach:
Preludij iz 3. partite za violinu solo u E–duru BWV 1006

Pavle Dešpalj:
Guslački hir br. 1

Felix Mendelssohn-Bartholdy:
Koncert za violinu i orkestar u e-molu, op. 64
Allegro molto appassionato (I. stavak)

Jan Kubelík:
Burlesque za violinu i glasovir

Tomislav Uhlik:
Neozbiljne varijacije za Anamariju i njenog tatu
- praizvedba

Henryk Wieniawski:
Scherzo – Tarantelle za violinu i orkestar, op. 16

- glasovir: Ante Milić

O glazbenici...
Anamarija Milić rođena je 1989. u Zagrebu, u obitelji glazbenika. Violinu počinje učiti kod prof. Helene Žubrinić (Glazbeno učilište Elly Bašić, Zagreb), nastavlja kod prof. Armina Sešeka u Ljubljani, a sada je njezin nastavnik Goran Končar, izv. prof. Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.
Početkom svibnja 2004. na čuvenom violinističkom natjecanju Kocian u Češkoj dobiva priznanje 1. stupnja (prvo mjesto iza 3. nagrade), čemu je prethodila 1. nagrada (u trećoj kategoriji) na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (državnom), koju je osvojila u travnju ove godine. Od ostalih nagrada treba istaknuti treću nagradu na Međunarodnom natjecanju Jeunesse Musicale u Bukureštu 2003, prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Alpe – Jadran A.V. Marcosig u Goriziji (2002), nagradu publike na Natjecanju Lions Cluba Rijeka (2002) te prvu nagradu i titulu apsolutne pobjednice u disciplini violina na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (državnom) u Rijeci iste godine.
Koncerte održava u Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji, Italiji, Češkoj i drugdje. Nastupila je uz Dubrovački simfonijski orkestar. Usavršava se kod uglednih pedagoga (A. Kouchner, L. Sorokov).