radionica, kolonija

Grafička radionica u osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti


vrijeme: 25.05.2004. - 26.05.2004.od 10 do 16 sati
mjesto: Osijek, Galerija likovnih umjetnosti, Europska avenija 9
organizator: Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku

25. i 26. svibnja o.g. od 10 do 16 sati Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku, u sklopu manifestacije Dani grafike, organizira grafičku radionicu u suradnji s učenicima grafičkog odjela Škole za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost pod vodstvom akademskog slikara-grafičara Marka Živkovića.

Posjetitelji i učenici svih škola moći će se uključiti u grafičku radionicu i upoznati se s radom u tradicionalnim grafičkim tehnikama (suhe igle, akvatinte, bakropisa). Imati će mogućnost izbora jedne od ponuđenih tehnika, i u njoj samostalno na pripremljenoj pločici izraditi kreativan crtež. Učenici grafičkog odjela asistirati će pri nanošenju boje i konačno stvaranju otiska na grafičkom listu. Sva potrebna pomagala i materijale osigurati će Galerija i voditelj radionice.

Cilj radionice je upoznavanje šire javnosti i učenika svih uzrasta i škola iz Osijeka i šireg područja Županije sa složenošću izrade grafike, u odabranim tehnikama dubokog tiska, sa zahtijevnošću grafičkog zanata i njegovim procesom koji je postupan i kreativan, a sastoji se od urezivanja, jetkanja, nabojavanja brisanja i otiskivanja na papir.