Preskočite na glavni sadržaj

Dimanche Rouge Estonija

Dimanche Rouge Estonija poziva umjetnike iz područja eksperimentalnog performansa da se prijave za sudjelovanje na festivalu koji se održava u Tallinnu, od 17. do 20. listopada 2013. Prijave za sudjelovanje istječu 1. svibnja.
vrijeme: 17.10.2013.
prijava: 01.05.2013
mjesto: Tallin, Estonija
url: http://dimancherouge.org/dimanche-rouge-estonia
Dimanche Rouge ubrzano se razvio u jedan od najvećih mjesečnih eksperimentalnih festivala performansa u Europi, predstavljajući rad više od 600 umjetnika iz više od 60 zemalja, u Parizu i inozemstvu, od 2011. godine do danas.

Domaćin Festivalu bit će neke od najvažnijih estonskih umjetničkih institucija, uključujući Kumu Art Museum, jedan od najvećih baltičkih muzeja; Kultuurikatel, jedinstveni međunarodni kulturni centar i bivšu elektranu gdje je Tarkovsky snimao film Stalker; Culture Factory Polymer/ Art Container, jedno od ključnih točaka alternativne kulture u Tallinnu; Museum of Contemporary Art of Estonia (EKKM); te ikonički Sokos Hotel Viru.

Umjetnici će također moći sudjelovati na okruglim stolovima, radionicama i razgovorima. Prijedlozi performansa moraju biti eksperimentalni te sadržavati elemente žive izvedbe. Radovi moraju uključivati sljedeće elemente:
- multimedija,ples, performans, video, zvuk, intervencije, ulična umjetnost i izgovarana riječ;
- performansi iz drugih disciplina koji inače ne ulaze na umjetničke festivale, kao npr. umjetničke frizure, kulinarstvo, tetovaže, masaže, sport, znanost i drugi performativni akti koji se izvode eksperimentalno;
- instalacije;
- umjetnička djela koja ne uključuju živu izvedbu uz uvjet da umjetnici dio izvedbe produciraju uživo, npr. slikari slikaju pred publikom.

Radovi koji su isključivo video projekcije ne ulaze u selekciju.

Sudionicima je osiguran besplatan smještaj za dvije noći (najviše 2 umjetnika po performansu), no umjetnici sami snose troškove puta i produkcije.

Više