Preskočite na glavni sadržaj

'The National' izdaje novi album, promovira ga i u Zagrebu

Američki indie-rock bend The National objavio je da će njihov novi album 'Trouble Will Find Me', prvi nakon 'High Violet' iz 2010., izaći 20. svibnja, nakon čega će uslijediti svjetska turneja koja uključuje i koncert u Zagrebu.
vrijeme: 26.03.2013.
url: http://www.americanmary.com/

"Malo smo 'zabrinuti' jer nikad nismo bili toliko uzbuđeni za vrijeme snimanja nekog albuma kao što je slučaj s ovim", rekao je pjevač grupe The National Matt Berninger za časopis Uncut.

Kazao je kako su prošle albume radili vrlo sporo i teško, s mnogo tjeskobe. "Ovoga puta smo shvatili kako samo trebamo uživati u tom procesu. Svi su prilično optimistični", kazao je Berninger.

Otkrio je kako se dosta novih pjesama bavi temom smrti i umiranja, ali da su mnoge od njih i zabavne. "Ne bih ih nazvao mračnima. Možda se radi o tome da sam postao suprug i otac - prije toga se nisam tako bojao smrti. Kad jednom imaš ljude koji ovise o tebi počneš se brinuti o smrtnosti, o slučaju da te nema kako bi ih zaštitio", rekao je.

Istaknuo je kako u pjesmama na novom albumu ipak nema mnogo tjeskobe - one samo propitkuju, promišljaju te teme. "To je na neki način zabavni album o umiranju", rekao je pjevač.

Album će sadržavati 13 pjesama, a njihovi naslovi su: Should Live In Salt, Demons, Don't Swallow The Cap, Fireproof, Sea Of Love, Heavenfaced, This Is The Last Time, Graceless, Slipped, I Need My Girl, Humiliation, Pink Rabbits, Hard To Find.

Na albumu "Trouble Will Find Me" gostuje više uglednih glazbenica i glazbenika kao što su St Vincent, Sharon Van Etten, Sufjan Stevens, zatim Richard Reed Parry iz grupe Arcade Fire, te Doveman i Nona Marie Invie iz sastava Dark Dark Dark.

Sadašnji velikani nezavisnog rocka The National već su četiri puta svirali u Hrvatskoj, a poseban odnos s hrvatskom publikom razvili su kada su 2004. na prvoj, europskoj turneji u zagrebačkom klubu KSET-u odsvirali energičan koncert za pamćenje pred svega osamdesetak oduševljenih ljudi, što je tada bio jedan od posjećenijih koncerata na turneji.

Bend je potvrdio koliko mu je Zagreb zaista bitan i odlukom da ga ponovno uvrsti u turneju, ovoga puta među svega sedam gradova u Europi u kojima će promovirati najnoviji album. Ljubimci zagrebačke publike svirat će na Šalati 2. srpnja. (Hina)