predstava

Susana Baca u Kinu SC


vrijeme: 11.06.2004. - 11.06.2004.21 sat
mjesto: Kino SC, Savska 25, Zagreb
organizator: Multikultura, Zagreb

Gostovanjem jedne od najcjenjenijih world music pjevačica nastavlja se ciklus "Žene u kulturama". Koncert ove peruanske glazbenice održat će se 11.06. u zagrebačkom Kinu SC s početkom u 21 sat

Ciklusom Žene u kulturama tematizira se položaj i uloga žena u različitim kulturama. Namjera ciklusa je potaknuti propitivanje odnosa između ideala univerzalizma ljudskih prava i ideala uvažavanja kulturnih različitosti.
Susanu Baca svjetski mediji i glazbena kritika uspoređuju sa Cesariom Evorom kao latino američkom pjevačicom tog formata. Više puta je bila nominirana za nagrade zajedno sa Cesariom Evorom i Omarom Portuondo.
Izdaje albume za izdavačku kuću David Byrna Luaka Bop, albume producira David Byrne, a na albumu joj sviraju David Byrne, John Medeski te Greg Cohen i Marc Ribot koji su poznati i po dugogodišnjoj suradnji sa Tom Waitsom.
Susana Baca je pripadnica crnačke manjine Perua te se glazbom bori za priznavanje prava crnačkoj manjini u Peruu. U to svrhu osnovala je sa suprugom Centar za crni kontinuitet, posvećen promoviranju crnačke glazbe i plesa.
Dobitnica je nagrade peruanskog Instituta moderne umjetnosti i Nacionalnog instituta peruanske kulture.
Uz koncert, Susana Baca sudjelovat će na javnoj tibini u Centru za ljudska prava kojoj će tema biti Žene i siromaštvo.
Medijski pokrovitelj Ciklusa Žene u kulturama je Iskon Internet
Cijena ulaznica je 90 kn u pretprodaji i 110 kn na ulazu u dvoranu.
Pretprodajna mjesta: Knjižara SC, Savska 25; Dancing Bear, Gundulićeva 7; Dallas, Tkalčićeva 7, Poslovnice Generalturista; Plug & Play; Integral, Pothodnik
Više: www.multikultura.org