predstava

Večer hrvatske glazbe u Vinkovcima


vrijeme: 26.05.2004. - 26.05.2004.19 sati
mjesto: Vinkovci, Ogranak Matice hrvatske Vinkovci, Jurja Dalmatinca 22
organizator: Komorni pjevački zbor Cibalae Vinkovci i Ogranak Matice hrvatske Vinkovci

Ogranak Matice hrvatske Vinkovci i Komorni pjevački zbor Cibalae organiziraju Večer hrvatske glazbe koja će se održati danas, 26. svibnja u 19 sati u dvorani Ogranka Matice hrvatske Vinkovci. Nastupit će Komorni pjevački zbor Cibalae i pijanistica Đurđica Zarić. Zborom ravna Ivana Tuškan.

Na programu je tematski ciklus hrvatske zborske glazbe, uz glasovirski intermeco. Ciklus će obuhvatiti antologijske skladbe i zborske obrade hrvatskih tradicionalnih napjeva, a dio programa posvećen je skladateljima čije se obljetnice rođenja ili smrti obilježavaju ove godine, a to su: Ivan Lukačić, Ferdo Livadić, Ivan pl. Zajc, Franjo Dugan ml., Rudolf Rajter.
Ovo je druga glazbena večer koju Komorni pjevački zbor Cibalae održava u suorganizaciji Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, čiji je zbor kolektivni član i u čijem prostoru ima sjedište i izvrsne uvjete za rad i održavanje pjevačkih proba (prva tematska glazbena večer održana je u lipnju prošle godine). Isti ciklus hrvatske zborske glazbe zbor će tijekom godine izvesti i u Ograncima Matice hrvatske u nekolicini drugih obližnjih gradova.
Namjera je zbora i organizatora da tematske glazbene večeri u Ogranku Matice hrvatske Vinkovci postanu tradicionalni oblik predstavljanja zbora Cibalae svojoj matičnoj, vinkovačkoj publici, za koju uz ostale koncerte i nastupe u Vinkovcima svake godine održava božićni koncert u adventsko vrijeme i završni koncert na kraju glazbene sezone sredinom godine.