Preskočite na glavni sadržaj

'Halimin put' u Maroku osvojio Grand Prix

Hrvatski film 'Halimin put' redatelja Arsena Antona Ostojića je na 19. festivalu mediteranskog filma u Maroku osvojio Grand Prix za najbolji film, dok je Olga Pakalović dobila nagradu za najbolju glumicu.
vrijeme: 30.03.2013.
mjesto: Maroko
url: http://www.festivaltetouan.org/

Na festivalu je u natjecateljskom programu prikazano 12 filmova, od kojih je nekoliko već nagrađeno na festivalu u Cannesu, što pokazuje da je "Halimin put" nagrađen u jakoj konkurenciji, izvijestio je redatelj filma Ostojić.

Filmu "Halimin put", nastalom u produkciji Arkadene Zagreb pripala je i novčana nagrada od 6000 eura.

Festival mediteranskog filma održavao se od 23. do 30. ožujka u marokanskom gradu Tetouanu, pod visokim pokroviteljstvom marokanskog kralja Muhameda VI.

Nakon nedavnog trijumfa na filmskom festivalu u belgijskom Monsu, gdje je također osvojio Grand Prix za najbolji film, "Halimin put" je dosad na pet međunarodnih festivala osvojio osam nagrada. Na filmskom festivalu u Puli nagrađen je rekordno visokom nagradom publike.

Nakon festivala u Maroku, film je uvršten u natjecateljske programe još desetak međunarodnih festvala, što počinje s turnejom po Sjedinjenim Američkim Državama u travnju i svibnju, gdje će biti prikazan na festivalima u Clevelandu, New Yorku, Los Angelesu i Seattleu. (Hina)