Preskočite na glavni sadržaj

Europski kustoski seminar: Sjećanja, povijesti

Europski kustoski seminar pod nazivom 'Sjećanja, povijesti: između reprezentacije i komemoracije'održat će se između 3 . i 8. lipnja u Francuskoj i Belgiji, s ciljem okupljanja kustosa i voditelja zbirki u javnim muzejima iz zemalja Europske unije. Rok za prijave: 5. travnja, 2013.
vrijeme: 03.06.2013.
prijava: 04.04.2013
mjesto: Francuska, Belgija
url: www.maisondesculturesdumonde.org

Europski kustoski seminar želi okupiti jezgru znanja, prakse i umrežavanja u domenama muzejskih i kustoskih praksi.  Seminar će se održavati na nekoliko lokacija: u Parizu, Nantesu, Pikardiji i Belgiji.

Želja je organizatora  seminara pomoći pri stvaranju i razvoju mreža kontakata između francuskih i europskih profesionalaca.

Muzeji su izvrsna mjesta gdje različite zajednice individualaca prepoznaju svoje interese u odabranim objektima, neovisno o tome da li oni izražavaju stanovitu ljepotu u realitetu ukusa ili povijesnom trenutku, te su  rijetko nedvosmisleni u svojem značenju.

Muzeji su svojevrsna svetišta legitimnosti: lokaliteti svojih vlastitih referenci. Počevši od ovog stava i radeći s koncepcijom institucije u kojoj muzeji  u potpunosti ispunjavaju svoju građansku ulogu, postavlja se pitanje kako možemo usporediti distancirane povijesne doprinose, te uzeti u obzir suvremene pojave, reference koje društvo nameće , te stanovita očekivanja ljudi i zajednice? Koliko daleko u tim procesima istraživanja muzeji i kustosi mogu ići, samo su neka od pitanja kojima će se baviti ovaj seminar.

Detaljnije informacije ovdje
Prijavnica