Preskočite na glavni sadržaj

'Antigona - Prockletstvo Roda' – premijera rock mjuzikla

'Antigona - Prockletstvo Roda' naslov je rock-mjuzikla koji je nastao u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley teatra, u suradnji s Teatrom na Trešnjevci (Centar za kulturu Trešnjevka), gdje će biti i premijerno izveden 4. travnja, u 20 sati.
vrijeme: 04.04.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; TNT, Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr/

Tragedija o Antigoni dobro je poznata mnogima, barem kao obvezna lektira. No, većini današnjih srednjoškolaca je nerazumljiva. Jedan od glavnih ciljeva Medley teatra jest osuvremenjivanje i približavanje djela svjetske i nacionalne književne baštine glazbeno-scenskim postupkom ponajprije mladima.

Namjera je bila napraviti djelo za uši, oči i dušu. Važno je napomenuti da je ovaj projekt nastao u suradnji brojnih amatera i profesionalaca, kako izvođača tako i popratnih struka. Autorski tim čine: Ivana Matas Zorica – adaptacija književnoga teksta i tekstovi za songove, Marijana Matešić Jerković – redateljica, dramaturginja predstave i vokalni pedagog, te Trpimir Jerković – autor glazbe (Gibonni, Boris Novković i dr.). Nositelji glavnih uloga mladi su amateri koje su podržali i renomirani glazbenici hrvatske rock-scene: Toni Lović - gitara (Zabranjeno pušenje), Berislav Blažević-Bero - klavijature ( Parni valjak), Romeo Krželj  - bas (Crvena jabuka, Massimo), Robert Boldižar – violina (Zabranjeno pušenje), Nenad Borić – bubanj (Crno perje), Mario Vincek – el. i acc. gitara (Maja Blagdan).
 
Uz  premijeru, ostale predstave su predviđene za 16., 17. i 23. travnja, s početkom u 20 sati. Karte za premijeru mogu se kupiti na blagajni Teatra na Trešnjevci, a za ostale predstave i u Dallas Music shopu te u knjižari Rockmark, po cijeni od 70 kuna.