Preskočite na glavni sadržaj

Prezentacija projekata za financiranje sredstvima EU fondova

U Muzeju Mimara u Zagrebu, u petak, 5. travnja, u 12 sati, Ministarstvo kulture RH organizira prezentaciju projekata za financiranje sredstvima EU fondova.
vrijeme: 05.04.2013. 12 h
mjesto: Zagreb; Muzej Mimara, Trg F. Roosevelta 5
url: http://www.min-kulture.hr

Nakon uvodnog izlaganja ministrice kulture RH dr. sc. Andree Zlatar Violić, Anastazija Magaš Mesić, voditeljica Službe za pripremu i provedbu projekata Europske unije prezentirat će projekt Obnove Maškovića hana i gospodarske revitalizacije mjesta Vrane.

Naime, prezentacija projekata organizira se povodom potpisivanja ugovora o izvođenju radova na projektu Obnova Maškovića hana i gospodarska revitalizacija mjesta Vrane, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, IPA 2009. Riječ je o prvom projektu Ministarstva kulture, čija je provedba počela 2010. godine s osnovnim ciljem obnove kulturne baštine objekta Maškovića hana te jačanja turističkog i poljoprivrednog sektora u mjestu Vrana. Stoga je i krajnji cilj projekta bio predložiti takav model upravljanja koji će omogućiti da obnovljeni i revitalizirani kulturni spomenik Maškovića han postane pokretač kulturnih, turističkih, poljoprivrednih i ostalih gospodarskih aktivnosti Vrane i okolice.

U svrhu poticanja i senzibiliziranja javnosti, kao i pomoći lokalnoj zajednici, Ministarstvo kulture želi prezentirati i slijedeće projekte koji se planiraju financirati sredstvima EU fondova:
-    Obnova palače Moise na Cresu
-    Centar za posjetitelje 'Ivanina kuća bajki', Ogulin
-    Rekonstrukcija i uređenje kulturno-turističko-poduzetničkog i administrativnog kompleksa Benčić, Rijeka
-    Tvrđava sv. Nikole i sv. Mihovila, Šibenik
-    Osječka Tvrđa – program obnove Tvrđe u Osijeku
-    Narodni muzej Zadar – Muzej dvije palače

O njima će govoriti gradonačelnici i predstavnici gradova i županija, nositelja navedenih projekata, pročelnici za kulturu i ravnatelji Konzervatorskih odjela i kulturnih ustanova.