Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Mirni ljudi' Ognjena Sviličića dobio potporu francuskog CNC-a

Po prvi puta jedan je hrvatski film dobio potporu francuskog CNC-a (Centre national du cinéma et de l'image animée) za produkciju. Riječ je o projektu dugometražnog igranog filma 'Mirni ljudi' scenarista i redatelja Ognjena Sviličića.
vrijeme: 05.04.2013.
mjesto: Francuska
url: http://www.cnc.fr/

Potpora u iznosu od 120.000,00 eura dodijeljena je dugometražnom igranom filmu 'Mirni ljudi' Ognjena Sviličića u kategoriji potpore svjetskoj kinematografiji (Commission des aides aux cinémas du monde). Osim CNC-a, od inozemnih fondova film su financijski podržali Filmski centar Srbije i Filmski fond Makedonije.

U središtu zbivanja 'Mirnih ljudi' zagrebačka je obitelj koju čine Maja, Ivo i njihov sin Tomica. Maja i Ivo bliže se mirovini te teško spajaju kraj s krajem. Njihov sin Tomo maturirao je i sada je nezaposlen. Njihovi životi nisu ništa posebno, no situacija je stabilna. Jednoga dana, bez ikakvog razloga, Tomu na cesti pretuče skupina klinaca. Sutradan ga uhvati užasna glavobolja. Maja i Ivo vode ga u bolnicu, no liječnici ustvrde da su ozljede bezazlene. Tomica kasnije pada u komu i vrlo brzo se ispostavi da mu je život u opasnosti. Po prvi puta u životu Maja i Ivo susreću se s velikim izazovom. Institucije koje bi im trebale pomoći ponašaju se nevjerojatno ravnodušno i nezainteresirano, a Maja i Ivo pokreću bitku protiv indiferentnih vlasti, za dobrobit sina.

Prva klapa filma pala je 18. ožujka u Zagrebu, a snimanje bi trebalo završiti do kraja travnja.

Dugometražni igrani film 'Mirni ljudi' nastaje u produkciji Maxima Filma, u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom te uz inozemne koproducente: Kinoelektron iz Francuske, Biberiche Productions iz Srbije i Trice Films iz Makedonije. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Izvor: HAVC