Preskočite na glavni sadržaj

Mjuzikl 'We Will Rock You' u Areni Zagreb u svibnju

Mjuzikl 'We Will Rock You', nastao prema istoimenu hitu legendarne grupe Queen, gostovat će krajem svibnja u Zagrebu u sklopu svoje svjetske turneje povodom desete godišnjice izvođenja u kazalištu Dominion na londonskome West Endu.
vrijeme: 24.05.2013.
mjesto: Zagreb; Arena Zagreb
url: http://www.wewillrockyou.co.uk/tour/

Autor mjuzikla inspiriranog poznatom britanskom glazbenom skupinom napisao je Ben Elton u suradnji s članovima grupe Queen - gitaristom Brianom Mayom i bubnjarom Rogerom Taylorom, a svoju je praizvedbu imao u svibnju 2002., postavši najdugovječniji show toga kazališta.

Priča prati skupinu boema koji pokušavaju ostvariti slobodnu razmjenu misli, mode i glazbe u dalekoj budućnosti u kojoj se svi oblače, razmišljaju i čine isto, glazbeni su instrumenti i skladatelji zabranjeni, a rock glazba nepoznata.

Kako se ističe na mrežnim stranicama mjuzikla, riječ je o zabavnoj futurističkoj komediji temeljenoj na više od 24 najvećih hitova popularnih Queenovaca.

"To je predstava o legendi: preuzeli smo legendu o Queenu i stvorili vlastitu fantastičnu priču o mladima u borbi s velikim korporacijama koje žele suzbiti njihovu individualnost i ljubav prema glazbi. Potreban im je junak koji će im pomoći u njihovoj borbi, a mi ih imamo dvoje - sanjalicu Galilea i vrckavu rokericu Scaramouche. Pogodite tko pobijedi na kraju?", kazao je o mjuziklu Ben Elton.

Nakon što je kazališnu izvedbu u Velikoj Britaniji vidjelo šest milijuna ljudi, te više od 15 milijuna ljudi u 17 zemalja diljem svijeta, povodom desete obljetnice svoga postojanja obilježene 14. svibnja 2012., mjuzikl je u travnju ove godine krenuo na prvu veliku svjetsku turneju u sklopu koje će od 24. do 26. svibnja posjetiti Zagreb, gdje će u zagrebačkoj Areni održati tri izvedbe. (Hina)