Preskočite na glavni sadržaj

Fedor Vučemilović: Analogni autoportret / Digitalni autoportret

U riječkoj Galeriji  O.K. / K.U.N.S., u petak, 19. travnja, u 20 sati, otvara se izložba Fedora Vučemilovića Analogni autoportret / Digitalni autoportret.
vrijeme: 19.04.2013. 20,00
mjesto: Rijeka; Galerija O.K. / K.U.N.S.
Od svih formi i medija kojima se konstituira, posreduje, prelama i sintetizira naše zrenje stvari najistrajnije je 'vrijeme' kao 'čista forma zora' ( po Kantovoj Kritici čistog uma ), zajedno s prostorom, u kojima se u istodobnosti Vučemilovićeve fotoinstalacije ( prvo u novigradskoj Galeriji Rigo, 2011., a sad u riječkoj Galeriji OK, u Klubu umjetnika na Sušaku ) sustiču, razdvajaju i međusobno razotkrivaju u 'visokoj' rezoluciji i 'višim' dimenzijama 'Analogni' (izvorna snimka je iz 1979. ) i 'Digitalni' ( 2011. ) fotografski autoportreti autorovi. Oba snimljena strogo en face, frontalno, u maksimalno 'istoj' pozi, s 'istim' izrazom 'istoga' lica odnosno 'persone'. Dodajmo, tu je i treći moment 'identifikacije' / 'razlučivanja': Vučemilović osobno, nazočan na otvorenju 2013., kojeg treba još jednom snimiti, zajedno s oba autoportreta na zidu.
 
Fedor Vučemilović, rođen je u Splitu 1956. godine. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti, Odsjek kamere, u Zagrebu. Od 1975. do 1978. bio je član Grupe šestorice autora s kojom je organizirao izložbe-akcije i osnovao Časopis-katalog Maj 75. U svom umjetničkom radu, Vučemilović uglavnom koristi fotografiju, video i film. Predaje fotografiju na Akademiji primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu i Rijeci.