Preskočite na glavni sadržaj

U Poreču otvorena BOOKtiga - festival pročitanih knjiga

Izložbom fotografija 'Portreti umjetnika' hrvatskog fotografa Toše Dabca, pjesničkim susretom s Arsenom Dedićem te koncertom porečkog Big Banda, 23. travnja je u Poreču svečano otvoreno šesto izdanje 'BOOKtige', međunarodnog festivala pročitanih knjiga. Festival traje do 28. travnja.
vrijeme: 23.04.2013.
mjesto: Poreč
url: http://www.knjiznicaporec.hr
Time je organizator festivala, porečka Gradska knjižnica obilježila i nacionalnu 'Noć knjiga'.

BOOKtiga kao međunarodni festival pročitanih knjiga na središnjem porečkom Trgu Marafor u starogradskoj jezgri okuplja ljude različitih profesija i različitih afiniteta, antikvarijate iz zemlje i inozemstva, književnike i pjesnike, glumce i publiku. Ove je godine u svoje središte stavio upravo izložbu Toše Dabca čiji je fokus usmjeren na portrete različitih hrvatskih umjetnika, od književnika, likovnih umjetnika do glumaca.

Kako se večeras čulo, odabir portreta na ovoj izložbi zanimljiv je za upoznavanje iznimno bogatog Dabčevog opusa u kojemu je više od 200.000 negativa u zbirci Arhiva Tošo Dabac koja se i danas čuva i stručno obrađuje na istom mjestu na kojemu je ovaj bard hrvatske fotografije 1940. godine osnovao svoj fotografski atelje.

Festival su pozdravnim govorima otvorili ravnateljica porečke knjižnice Irides Zović, županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, porečki gradonačelnik Edi Štifanić te kustosica izložbe Marina Benažić.

Nakon otvaranja festivala, skladatelj, pjesnik i producent Arsen Dedić je posjetiteljima predstavio antologijski presjek svojih pjesama.
Program
(Hina)