Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljena nova statua 'Porina'

U susret svečanoj dodjeli ovogodišnjeg 'Porina', koja će se održati 11. svibnja u Rijeci, danas je u Zagrebu predstavljena novodizajnirana statua, rad Ivice Propadala, kojom će se obilježiti dvadeset godina dodjele te hrvatske glazbene nagrade.
vrijeme: 25.04.2013.
mjesto: Zagreb
url: http://www.porin.info/

Slavljenički "Porin" morao je biti drugačiji od dosadašnjih, koje su tijekom godina mijenjale boju, pa je izabrana crna boja uz poseban dodatak, platinu na štitu dvoglavog konja tog hrvatskog ratnika, rekao je idejni tvorac i dizajner statue Ivica Propadalo. To je dosad najrokerskija, ali i najelegantnija nagrada, dodao je.

Podsjetio je kako je, kada je prije dvadeset godina pozvan da napravi prvu statuu za "Porina", što je ujedno bio i početak njegova kiparskog rada, želio da se ona razlikuje od Grammyja, MTV nagrada ili Oscara te da, s obzirom na vrijeme u kojem je nastala, odiše nacionalnim nabojem.

Nakon dvije godine stanke izradu nagrade ponovno su preuzele Staklarne Rogaška, u čijem su zagrebačkom prodajnom prostoru danas izloženi svi dosadašnji modeli te statue.

Kao uvod u dodjelu nagrada, glazbenik Neno Belan, koji je ove godine nominiran za pet "Porina" najavio je svoj 'unplugged' koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji, koji će se održati 9. svibnja.

Po njegovim riječima, bit će to pomalo drugačiji nastup od njegovih uobičajenih, s obzirom da će uz "Fiumense" na pozornici biti i niz glazbenika okupljenih u mediteranski, etno orkestar. (Hina)