obavijest

Radijska emisija Ivice Prtenjače


vrijeme: 10.02.2012. u 22.30 sati
mjesto: Hrvatski radio, 3. program

Na 3. programu HR-a krenula je emisija 'Moj izbor' pisca i pjesnika Ivice Prtenjače. U goste će mu prve sezone, petkom u 22.30 sati, dolaziti spisateljice i spisatelji, govoriti o svom izboru glazbe, filmova, kazališta, knjiga... 

Ivica Prtenjača, nagrađivani prozaik i pjesnik, ali i dramatičar te kolumnist Večernjeg lista postao je i glas s radija. Naime, počeo je voditi radioemisiju “Moj izbor” na hvaljenom i kulturološki iznimno važnom Trećem programu Hrvatskog radija. Termin jednosatne emisije petkom je od 22.30 sati (repriza je nedjeljom u 11 sati), a nakon što je prošlog vikenda led probio “nesmiljeni kritičar” Marko Pogačar, u goste Prtenjači stižu novinarka Mirjana Dugandžija, ujedno i autorica romana “Nekoliko dana kolovoza”, te pisac, kritičar i urednik Miroslav Mićanović (17.2. u 22.30h), kojem je nedavno objavljena knjiga priča “Dani”.
 
– Koncepcija emisije je jednostavna. Moji gosti (književnice i njihovi kolege) govorit će o svojim izborima glazbe, filmova, kazališnih predstava, knjiga, likovnih djela... Razgovor će biti garniran glazbom po izboru gošće ili gosta. Emisija, naravno, ide uživo, a urednica je Irena Matijašević – kaže Prtenjača, koji se nakon rada u Profilu skrasio u Školskoj knjizi, a volonterski obavlja i funkciju predsjednika Goranova proljeća. (Večernji list)
 
Internetski program HR-a
HR 3 - raspored emisija

(D.H.F., 06.02.2012)